Indisk linsecurry
Jeg blir aldri lei av indiske linsegryter. Aldri, aldri, aldri! I denne varianten dropper jeg alle de ulike krydderne, og kjører på med helt vanlig, gult currypulver. Ja, det som noen på det glade nittitall brukte med fiskepuddingen.
Linsene får koke med pulveret, sjalottløk, hvitløk, ingefær og koriander i en kombinasjon av kokosmelk og vann med buljongterning. Relativt enkelt vil jeg påstå, og skikkelig godt.
Ved siden av serverer vi ris som har fått selskap av litt erter. Godt og næringsrikt. Erter er virkelig en veldig kjekk råvare å bruke – fra frossen tilstand trenger de ikke mange minuttene før de er klare for spisebordet – de er stappfulle av protein og de dyrkes i Norge. Det liker jeg.
Indisk linsecurry
Ingredients
- 3 dl tørka røde splittlinser de aller tynneste røde linsene*
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 cm ingefær
- 4 stilker koriander
- 1 ss olje til steking
- 1 ss gult karripulver
- 4 dl kokosmelk
- 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- litt salt
- 2 dl ris
- 1 dl frosne erter
- chiliflak
Instructions
- Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Grovhakk mesteparten av korianderen (spar litt til pynting)-
- Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og karripulver, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter den hakka korianderen og linsene, og rør alt godt sammen .
- Hell på kokosmelk og vann med buljongterning. Rør sammen og la det hele koke opp. Det skal koke i cirka 20 minutter, så dette er et greit tidspunkt å sette i gang med risen.
- Kok opp 4 dl vann og litt salt i en gryte. Skyll risen i kaldt vann og ha den i. Kok til nesten all væsken er absorbert. Da rører du inn ertene, har på lokk, og skrur av varmen på platen.
- Smak eventuelt linsecurryen til med litt salt, før du serverer den med nykokt ris. Topp med resten av korianderen samt chiliflak.
Notes
Flere oppskrifter
-
Spinatkorma
Denne oppskriften ramlet inn i hodet mitt i fjor sommer da jeg hadde shoppestopp på mat for første gang. Det var så godt som tomt for ferske grønnsaker i kjøleskapet (og kjøkkenhagen). Litt ulik løk og en halv pose frossen spinat var alt jeg fant.
-
Nektarinchutney
Nydelig til indisk mat – og du kan bruke oppskriften med både nektarin, fersken og plomme.
4 thoughts on “Indisk linsecurry”
Leave a Reply
Skal det 8 dl vann + 4 dl kokosmelk på 3 dl linser bare?
Jepp, skal ikke trenge mer enn det.
Kan man bruke grønne tørket linser i denne? 🙂
Det går greit, men de vil ikke løse seg opp på samme måte i sausen liksom. Men smaken og alt blir rett altså 🙂