3dltørka røde splittlinserde aller tynneste røde linsene*
1sjalottløkeller annen liten løk
1kinesisk hvitløkeller 2 hvitløksfedd
1cmingefær
4stilkerkoriander
1ssolje til steking
1ssgult karripulver
4dlkokosmelk
8dlvann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
littsalt
2dlris
1dlfrosne erter
chiliflak
Instructions
Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Grovhakk mesteparten av korianderen (spar litt til pynting)-
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og karripulver, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter den hakka korianderen og linsene, og rør alt godt sammen .
Hell på kokosmelk og vann med buljongterning. Rør sammen og la det hele koke opp. Det skal koke i cirka 20 minutter, så dette er et greit tidspunkt å sette i gang med risen.
Kok opp 4 dl vann og litt salt i en gryte. Skyll risen i kaldt vann og ha den i. Kok til nesten all væsken er absorbert. Da rører du inn ertene, har på lokk, og skrur av varmen på platen.
Smak eventuelt linsecurryen til med litt salt, før du serverer den med nykokt ris. Topp med resten av korianderen samt chiliflak.
Notes
*de som pleier å selges i vanlige dagligvarebutikker. Har du tykkere/rundere linser fungerer de like fint, curryen må bare koke litt lengre.