Go Back

Indisk linsecurry

Denne gryten gir det masse smak, masse protein, lite oppvask og lite tid brukt på kjøkkenet.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course gryterett, hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 dl tørka røde splittlinser de aller tynneste røde linsene*
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 cm ingefær
  • 4 stilker koriander
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ss gult karripulver
  • 4 dl kokosmelk
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • litt salt
  • 2 dl ris
  • 1 dl frosne erter
  • chiliflak

Instructions
 

  • Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og ingefær. Grovhakk mesteparten av korianderen (spar litt til pynting)-
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en panne eller gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær og karripulver, og la det surre i noen minutter. Tilsett deretter den hakka korianderen og linsene, og rør alt godt sammen .
  • Hell på kokosmelk og vann med buljongterning. Rør sammen og la det hele koke opp. Det skal koke i cirka 20 minutter, så dette er et greit tidspunkt å sette i gang med risen.
  • Kok opp 4 dl vann og litt salt i en gryte. Skyll risen i kaldt vann og ha den i. Kok til nesten all væsken er absorbert. Da rører du inn ertene, har på lokk, og skrur av varmen på platen.
  • Smak eventuelt linsecurryen til med litt salt, før du serverer den med nykokt ris. Topp med resten av korianderen samt chiliflak.

Notes

*de som pleier å selges i vanlige dagligvarebutikker. Har du tykkere/rundere linser fungerer de like fint, curryen må bare koke litt lengre.
Keyword curry, daal, linser