Potetgrateng
Poteter, poteter, poteter, poteter… Jeg blir aldri lei! Poteter må seriøst være noe av det aller beste jeg vet. Poteter og sjokolade. Men helst ikke sammen.
Uansett – her er nok en oppskrift på potettilbehør. Jeg har servert disse her med både nøttestek og linsestek, de liker seg nemlig best i fint selskap.
Dersom du vil være ekstra fjong på det kan du bytte ut 3 dl vann med tilsvarende mengde vegansk matfløte, da får du en enda mer kremet grateng.
Potetgrateng
Ingredients
- 200 g usalta urista cashewnøtter
- 6 dl vann
- 5 ss næringsgjær
- 2 ss vegansk buljongpulver eller 2 buljongterninger
- 3 kinesisk hvitløk eller 1 hel vanlig hvitløk
- salt og pepper
- 1,5 kg poteter
- noen stilker rosmarin
Instructions
- Nøttene bør bløtlegges i minst én time før bruk.
- Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en stor ildfast form.
- Sil vannet av nøttene, ha de deretter i en blender og tilsett 6 dl vann, næringsgjær, buljongpulver, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn saus.
- Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i den ildfaste formen. Hell sausen over. Finhakk rosmarin og ha over. Dekk formen med folie. Sett i ovnen. Etter 30 minutter tar du av folien, og lar potetene stå videre i ca 15 minutter – de skal bli gylne og fine på toppen.
Flere oppskrifter
-
Potetstappe med masse hvitløk
Potetstappe er kanskje min favoritt blant potetrettene, og det sier ikke rent lite! Jeg elsker jo poteter, og kunne ha spist det til alle måltider. Pommes frites, fløtegratinerte, bakt i ovn, stekt i panne, stekt som rösti… Mulighetene er mange, og smaken blir jo god…
-
Spicy hasselback-poteter
Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå, og det er alltid hyggelig å kjøpe kortreist synes jeg.
-
Batata harra
Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er, rett og slett, superdigge poteter med utrolig masse god smak i.
2 thoughts on “Potetgrateng”
Leave a Reply
Det så godt ut! kan jeg servere denne til nøttestek tror du? med soppsaus
Ja – det blir kjempegodt sammen!