Go Back

Potetgrateng

Kjempegod som tilbehør til litt finere middager - men du kan også servere denne kun med en god saus til.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 44 minutes
Bløtlegging 1 hour
Total Time 1 hour 59 minutes
Course tilbehør
Servings 8 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g usalta urista cashewnøtter
  • 6 dl vann
  • 5 ss næringsgjær
  • 2 ss vegansk buljongpulver eller 2 buljongterninger
  • 3 kinesisk hvitløk eller 1 hel vanlig hvitløk
  • salt og pepper
  • 1,5 kg poteter
  • noen stilker rosmarin

Instructions
 

  • Nøttene bør bløtlegges i minst én time før bruk.
  • Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en stor ildfast form.
  • Sil vannet av nøttene, ha de deretter i en blender og tilsett 6 dl vann, næringsgjær, buljongpulver, hvitløk, salt og pepper. Kjør til du har en helt jevn saus.
  • Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg lagvis i den ildfaste formen. Hell sausen over. Finhakk rosmarin og ha over. Dekk formen med folie. Sett i ovnen. Etter 30 minutter tar du av folien, og lar potetene stå videre i ca 15 minutter - de skal bli gylne og fine på toppen.
Keyword jul, poteter