Vegansk gulrotkake med kremostglasur
Gulrotkake er og blir en av mine favorittkaker. For det første fordi jeg ELSKER kremostglasur, men også fordi jeg liker å bruke mye krydder i kaken. Og da lukter det fort jul i huset. Og smaker litt jul, uten at det trenger å være desember for å passe. Sånt liker jeg.
Hilsen hun som spiller julesanger i bilen fra august.
Gulrotkake med kremostglasur
Ingredients
- 4 mellomstore gulrøtter
- 1 appelsin
- 2,5 dl soyamelk
- 2 dl rapsolje
- 3 dl sukker helst brunt eller lysebrunt
- 1 ts vanilje helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
- 1 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 0,5 ts muskat
- 0,5 ts nellik
- 2 ts natron
- 2 ts bakepulver
- 8 dl hvetemel
Glasur:
- 100 g vegansk margarin – eventuelt kokossmør om du har
- 200 g vegansk kremost naturell
- 1 ts vanilje helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
- 4-5 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en stor brødform med bakepapir.
- Skrell og riv gulrøttene. Riv det oransje appelsinskallet og press ut saften.
- Ha soyamelken i en bolle. Hell i nesten alt appelsinsaften (spar 2 ts til glasuren) og visp det sammen. Rør deretter inn olje, sukker, vanilje, kanel, ingefær, muskat, nellik, natron og bakepulver. Rør det godt sammen.
- Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn gulrøtter og appelsinskall.
- Hell røren over i formen, glatt den til på toppen. Bak i 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt (bruk gjerne trepinnetesten om du er i tvil). Avkjøl før dekorering.
Glasur:
- Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og 2 ts appelsinsaft glatt i en foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
- Fordel utover kaken. Sett kaldt fram til servering.
Notes
Tips: Er du glad i valnøtter eller rosiner i gulrotkake så går det helt an å ha i det. Vend dem inn i røren samtidig som gulrøttene.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Ripskake
Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.
14 thoughts on “Vegansk gulrotkake med kremostglasur”
Leave a Reply
Tusen takk for oppskriften! Jeg elsker gulrotkaker.
Spørsmål: jeg bor i Frankrike og det er ikke lett å finne vegansk kremost, så jeg tenkte kanskje jeg skulle lage den selv. Er den du kjøper laget av kashew-nøtter eller noe annet? Takk for hjelpet!
Jeg pleier å kjøpe en ferdig ja, men cashewnøtter, søtning og kanskje litt kokosolje (eller kokossmør) blir jo glimrende det og 🙂
Med litt kokossmør, ja det kan være godt! Takk! 🙂
🙂
Hei! Hvilken vegansk kremost bruker du? Elsker også glasur av kremost, men syns det er vanskelig å finne et godt vegansk alternativ, det er så store forskjeller på de ulike merkene der ute.
Jeg pleier å holde meg til Tofutti sin kremost naturelle. Den fungerer veldig godt i bakst synes jeg 🙂
Hei! Denne ser knall god ut, nam! Et spørsmål: bruker du ingefær krydder eller rå ingefær? Har masse ingefær liggende i kjøleskapet. Og holder den seg saftig en stund? Tenkte lage den i morgen, og ta med på jobb dagen etter 🙂
Hei! I kaker pleier jeg å bruke krydder-ingefær, men du kan fint rive litt fra fersk ingefær også. Blir like godt det 🙂
Hei! Hvor kjøper du vegansk kremost og margarin?
Og hva er målene på formen du bruker?
Kjøper vanligvis på Mega eller Meny.
Formen er jeg usikker på, men det er den største typen brødform liksom.
Hei! Holder denne seg lenge i kjøleskapet?
2-3 dager, deretter blir den tørr.
Hei! Hvor stor form bør jeg bruke hvis jeg skal bruke rund kakeform?
Maks 18 cm i diameter vil jeg tro.