Vegansk gulrotkake med kremostglasur

Vegansk gulrotkake med kremostglasur

Gulrotkake er og blir en av mine favorittkaker. For det første fordi jeg ELSKER kremostglasur, men også fordi jeg liker å bruke mye krydder i kaken. Og da lukter det fort jul i huset. Og smaker litt jul, uten at det trenger å være desember for å passe. Sånt liker jeg.

Hilsen hun som spiller julesanger i bilen fra august.

Gulrotkake med kremostglasur

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Course bakst, julekaker
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 4 mellomstore gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 2,5 dl soyamelk
  • 2 dl rapsolje
  • 3 dl sukker helst brunt eller lysebrunt
  • 1 ts vanilje helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts nellik
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 8 dl hvetemel

Glasur:

  • 100 g vegansk margarin – eventuelt kokossmør om du har
  • 200 g vegansk kremost naturell
  • 1 ts vanilje helst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
  • 4-5 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en stor brødform med bakepapir.
  • Skrell og riv gulrøttene. Riv det oransje appelsinskallet og press ut saften.
  • Ha soyamelken i en bolle. Hell i nesten alt appelsinsaften (spar 2 ts til glasuren) og visp det sammen. Rør deretter inn olje, sukker, vanilje, kanel, ingefær, muskat, nellik, natron og bakepulver. Rør det godt sammen.
  • Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn gulrøtter og appelsinskall.
  • Hell røren over i formen, glatt den til på toppen. Bak i 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt (bruk gjerne trepinnetesten om du er i tvil). Avkjøl før dekorering.

Glasur:

  • Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og 2 ts appelsinsaft glatt i en foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
  • Fordel utover kaken. Sett kaldt fram til servering.

Notes

Tips: Er du glad i valnøtter eller rosiner i gulrotkake så går det helt an å ha i det. Vend dem inn i røren samtidig som gulrøttene.
Keyword gulrotkake

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Ripskake

    Ripskake

    Lettvint kake der rips vendes inn i en sukkerbunn med hvetemel og mandelmel. Du kan bruke både ferske og frosne bær her.



14 thoughts on “Vegansk gulrotkake med kremostglasur”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating