1tsvaniljehelst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
1tskanel
1tsingefær
0,5tsmuskat
0,5tsnellik
2tsnatron
2tsbakepulver
8dlhvetemel
Glasur:
100gvegansk margarin - eventuelt kokossmør om du har
200gvegansk kremost naturell
1tsvaniljehelst ren vanilje, men ekstrakt eller vaniljesukker funker også
4-5dlmelis
Instructions
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en stor brødform med bakepapir.
Skrell og riv gulrøttene. Riv det oransje appelsinskallet og press ut saften.
Ha soyamelken i en bolle. Hell i nesten alt appelsinsaften (spar 2 ts til glasuren) og visp det sammen. Rør deretter inn olje, sukker, vanilje, kanel, ingefær, muskat, nellik, natron og bakepulver. Rør det godt sammen.
Ha deretter i hvetemel, og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre. Vend inn gulrøtter og appelsinskall.
Hell røren over i formen, glatt den til på toppen. Bak i 30-35 minutter, til kaken er gjennomstekt (bruk gjerne trepinnetesten om du er i tvil). Avkjøl før dekorering.
Glasur:
Kjør margarin, kremost, vaniljeekstrakt og 2 ts appelsinsaft glatt i en foodprocessor. Spe med melis til du har en fin og kremete konsistens.
Fordel utover kaken. Sett kaldt fram til servering.
Notes
Tips: Er du glad i valnøtter eller rosiner i gulrotkake så går det helt an å ha i det. Vend dem inn i røren samtidig som gulrøttene.