Søtpotet- og peanøttsuppe

Søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk). Vi har i litt quinoa som koker sammen med søtpoteten. Siden alt skal kjøres til en helt jevn suppe etterpå, så er dette i all hovedsak for å tilsette litt ekstra protein i suppa. Du kan alternativt ha i tørka røde linser istedenfor, eller kutte det helt ut.

En annen måte å gjøre retten rikere på protein, er å sprøsteke kikerter og ha på toppen.

vegansk vegetarisk søtpotetsuppe oppskrift

Søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk).
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl quinoa kan sløyfes
  • 2 sjalottløk eller andre småløk
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 1 kg søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1,5 l vann med 3 grønnsaksbuljongterninger
  • 4 dl kokosmelk (innholdet fra 1 boks)
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 lime
  • 5 stilker koriander
  • 3 ss peanøtter
  • sriracha kan sløyfes om du ikke er så glad i sterk mat

Instructions
 

  • Skyll quinoa i litt kaldt vann.
  • Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i noen minutter slik at løken blir myk.
  • Ha deretter i søtpoteter og quinoa, og hell på vann med buljongterninger. La det koke til søtpotetterningene er myke.
  • Kjør suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Hell den tilbake i gryten. Rør inn kokosmelk, peanøttsmør og limesaften. Smak eventuelt suppen til med litt salt.
  • Grovhakk koriander og peanøtter. Anrett suppen i suppeskåler, topp med koriander, peanøtter og eventuelt litt sriracha.
Keyword søtpotet

Flere oppskrifter

  • Spicy “ramen”

    Spicy “ramen”

    Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til. 

  • Kremet jordskokksuppe

    Kremet jordskokksuppe

    En fyldig og smaksrik suppe, som passer godt på de dagene du skal imponere litt ekstra.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating