Go Back
vegansk vegetarisk søtpotetsuppe oppskrift

Søtpotet- og peanøttsuppe

Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk).
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 dl quinoa kan sløyfes
  • 2 sjalottløk eller andre småløk
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 1 kg søtpotet
  • 1 ss olje
  • 1,5 l vann med 3 grønnsaksbuljongterninger
  • 4 dl kokosmelk (innholdet fra 1 boks)
  • 3 ss peanøttsmør
  • 1 lime
  • 5 stilker koriander
  • 3 ss peanøtter
  • sriracha kan sløyfes om du ikke er så glad i sterk mat

Instructions
 

  • Skyll quinoa i litt kaldt vann.
  • Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i noen minutter slik at løken blir myk.
  • Ha deretter i søtpoteter og quinoa, og hell på vann med buljongterninger. La det koke til søtpotetterningene er myke.
  • Kjør suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Hell den tilbake i gryten. Rør inn kokosmelk, peanøttsmør og limesaften. Smak eventuelt suppen til med litt salt.
  • Grovhakk koriander og peanøtter. Anrett suppen i suppeskåler, topp med koriander, peanøtter og eventuelt litt sriracha.
Keyword søtpotet