Søtpotet- og peanøttsuppe
Dette er en nærmest silkemyk suppe med masse god smak fra søtpotet (og litt fra peanøtter og kokosmelk).
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
- 1 dl quinoa kan sløyfes
- 2 sjalottløk eller andre småløk
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 1 kg søtpotet
- 1 ss olje
- 1,5 l vann med 3 grønnsaksbuljongterninger
- 4 dl kokosmelk (innholdet fra 1 boks)
- 3 ss peanøttsmør
- 1 lime
- 5 stilker koriander
- 3 ss peanøtter
- sriracha kan sløyfes om du ikke er så glad i sterk mat
Skyll quinoa i litt kaldt vann.
Skrell og grovhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell søtpotetene og skjær de i terninger.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i noen minutter slik at løken blir myk.
Ha deretter i søtpoteter og quinoa, og hell på vann med buljongterninger. La det koke til søtpotetterningene er myke.
Kjør suppen jevn i en blender eller med en stavmikser. Hell den tilbake i gryten. Rør inn kokosmelk, peanøttsmør og limesaften. Smak eventuelt suppen til med litt salt.
Grovhakk koriander og peanøtter. Anrett suppen i suppeskåler, topp med koriander, peanøtter og eventuelt litt sriracha.