Couscous med ovnsbakt pastinakk

Couscous med ovnsbakt pastinakk

Nydelig middagsrett som også fungerer som tilbehør. Lager du stor porsjon så duger restene utmerket til lunsj dagen etterpå. 

Dette er et perfekt eksempel på hvordan jeg mener at vegansk mat skal være. Her er det ingenting som erstattes av noe. Retten består kun av gode, rene råvarer, og du får en god miks av næringsstoffer. Couscousen metter godt, pastinakken er full av umami, og er en fin kontrast i tekstur. Mandlene knaser og smaker bra, granateplet knaser også, men på en annen måte. Vi har en glimrende miks av surt, salt og søtt, og alle fargene gjøre at du kan se at dette er mat som er bra for deg. Alt i alt blir dette en veldig spennende rett å spise!

Server retten som lunsj eller middag som den er, eller bruk den som tilbehør til falafel, grillmat, stekte grønnsaker eller andre middagsretter.

vegansk couscoussalat med ovnsbakt pastinakk oppskrift vegetarbloggen

Couscous med ovnsbakt pastinakk

Nydelig middagsrett som også fungerer som tilbehør. Lager du stor porsjon så duger restene utmerket til lunsj dagen etterpå. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course meze, salat, tapas, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 pastinakker
  • olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 2,5 dl couscous
  • 3 ss mandler
  • 1 brokkoli
  • 0,5 granateple
  • 2 vårløk
  • 4 stilker mynte
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Skrell pastinakkene og skjær de i terninger med lengder på cirka 1 cm. Fordel disse utover stekebrettet. Dryss på olivenolje, salt, røkt paprikapulver, chilipulver og hvitløkspulver. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til terningene er møre. Gjør klar resten mens pastinakkene står i ovnen.
  • Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk mandlene. Del brokkoli i buketter, rens ut kjernene fra granateplet, skjær vårløk i ringer og grovhakk mynte.
  • Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha først i mandlene og rist de i noen minutter. Legg de til sides, ha en spiseskje olivenolje i pannen og tilsett brokkolibukettene. Stek disse til de begynner å få brune flekker. Legg de også til sides og skru av varmen.
  • Når alt er klart så rører du sammen pastinakk, couscous, mandler, brokkoli, granateple, vårløk og mynte. Press i  sitronsaften, og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  • Kan serveres varmt, lunt eller kaldt.
Keyword couscous, pastinakk

Flere oppskrifter

  • Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter

    På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…

  • Tre typer hummus

    Tre typer hummus

    med samme grunnoppskrift.

  • Loaded hummus

    Loaded hummus

    Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel. 



4 thoughts on “Couscous med ovnsbakt pastinakk”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating