Go Back
vegansk couscoussalat med ovnsbakt pastinakk oppskrift vegetarbloggen

Couscous med ovnsbakt pastinakk

Nydelig middagsrett som også fungerer som tilbehør. Lager du stor porsjon så duger restene utmerket til lunsj dagen etterpå. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course meze, salat, tapas, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 pastinakker
  • olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 2,5 dl couscous
  • 3 ss mandler
  • 1 brokkoli
  • 0,5 granateple
  • 2 vårløk
  • 4 stilker mynte
  • 0,5 sitron

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Skrell pastinakkene og skjær de i terninger med lengder på cirka 1 cm. Fordel disse utover stekebrettet. Dryss på olivenolje, salt, røkt paprikapulver, chilipulver og hvitløkspulver. Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter, til terningene er møre. Gjør klar resten mens pastinakkene står i ovnen.
  • Tilbered couscous etter anvisning på pakken.
  • Grovhakk mandlene. Del brokkoli i buketter, rens ut kjernene fra granateplet, skjær vårløk i ringer og grovhakk mynte.
  • Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha først i mandlene og rist de i noen minutter. Legg de til sides, ha en spiseskje olivenolje i pannen og tilsett brokkolibukettene. Stek disse til de begynner å få brune flekker. Legg de også til sides og skru av varmen.
  • Når alt er klart så rører du sammen pastinakk, couscous, mandler, brokkoli, granateple, vårløk og mynte. Press i  sitronsaften, og smak eventuelt til med litt salt og pepper.
  • Kan serveres varmt, lunt eller kaldt.
Keyword couscous, pastinakk