Soyaribbe

Soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!

Soyaribbe er et fantastisk fenomen! Knasende og god, med masse smak av både salt og røyk, men hundre prosent dyrevennlig og snill.

Oppskriften har jeg funnet hos min kamerat Thomas, som er den største julemannen jeg kjenner. Her bruker vi soyabiffer eller medaljonger som først bløtlegges (jeg foretrekker å koke de raskt i vann med buljongpulver – da blir de ekstra saftige), deretter marineres de i en enkel marinade, og til slutt stekes de i godt med olje. Biffene er så godt som fettfrie før steking, så jeg synes det er helt innfor å bruke litt olje for å få de skikkelig sprø her.

For ekstra julete smak på ribben så kan du ha i litt godt krydder i marinaden. Et lite hint av nellik er alltid godt, eventuelt den herlige kombinasjonen av muskat og ingefær.

Soyaribben serveres med tradisjonelt juletilbehør.

Vegansk soyaribbe

Knasende og kjempegod vegansk ribbe laget på under halvtimen!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
  • 8 tørka soyabiffer eller 25 soyamedaljonger
  • 0,5 dl soyasaus
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss liquid smoke
  • 0,5 dl næringsgjær
  • salt
  • pepper
  • olje til steking

Instructions
 

  • Kok opp vann med grønnsaksbuljongpulver. Ha i soyabiffene og la dem koke i 5-6 minutter. Hell av vannet, prøv å presse ut så mye væske så mulig av biffene (pass på så du ikke brenner deg).
  • Rør sammen soyasaus, lønnesirup, liquid smoke, næringsgjær, salt og pepper i en dyp tallerken. Ha i soyabiffene og vend dem i denne marinaden. La de stå i 5-10 minutter slik at smakene trekker skikkelig inn.
  • Varm opp litt olje til medium/høy varme i en tykkbunnet panne. Legg rent kjøkkepapir på en tallerken ved siden av komfyren.
  • Ha i biffene og stek de godt på hver side – de skal bli gylne og fine men ikke brente. Ha på mer olje etterhvert som det blir tørt i pannen.
  • Legg de stekte biffene over på kjøkkenpapiret slik at oljen får renne av.
  • Skjær soyabiffene i 3-4 stykker og servér ribbebitene rykende varme. Bruker du soyamedaljonger trenger du ikke skjære dem opp før servering.
Keyword julemat, ribbe

Flere oppskrifter



15 thoughts on “Soyaribbe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating