Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Nydelig og næringsrik risotto med varmende smak av Italia. 

Jeg elsker risotto – men på vegansk vis blir det ofte mye karbohydrater og lite protein. Heldigvis så finnes linser… Linser gjør seg jo bra i omtrent alt, og i denne risottoen har jeg rett og slett erstattet en del av risen med røde linser. Smaken og konsistensen blir veldig lik som om jeg bare skulle ha brukt ris, men retten får seg en aldri så liten proteinboost av linsene.

Bruk gjerne andre typer grønnsaker her – alt etter hva du har. Både rosenkål, søtpotet, asparges og rødbeter passer utmerket her.

Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Kjempegod vegansk risotto med masse protein fra linser.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett, risotto
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 ss olivenolje
  • 200 g kirsebærtomater
  • 2 paprika
  • 1 squash
  • salt
  • pepper
  • 8,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 dl tørka røde linser
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss tomatpuré
  • 4 stilker basilikum

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og ha i 1 ss olivenolje. Skjær tomatene i to, paprika i terninger, squash i halvmåner – og fordel utover i formen. Dryss over salt og pepper og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Pass på at grønnsakene ikke brenner seg (for mye).
  • Gjør klar risottoen mens grønnsakene stekes. Varm opp vann med grønnsaksbuljongpulver, og ha det stående ved siden av gryten du skal lage risottoen i.
  • Finn fram en stor gryte til risottoen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene og risen.
  • Varm opp 2 ss olivenolje til medium/høy varme i gryten. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn linser og ris, og la det surre i et par minutter til. Rør inn sitronsaften og tomatpuréen. Start deretter å spe med vann med buljongpulver. Ha i litt og litt slik at all væsken blir absorbert av risen. Fortsett til risen har risottokonsistens – det er ikke sikkert at du trenger alt vannet.
  • Grovhakk basilikum og ha i, vend også inn grønnsakene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og server risottoen rykende varm.
Keyword linserisotto

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Risotto med svartkål

    Risotto med svartkål

    Kjøkkenhage, altså! Så gøy! Etter en ganske grønnkålbasert start i fjor, har jeg i år sådd og sådd allslags urter og grønnsaker. I juni gikk jeg og plukket et og et jordbær sånn annenhver dag, men nå i juli går det virkelig an å høste…

  • Kremet risotto med sopp og erter

    Kremet risotto med sopp og erter

    Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…



4 thoughts on “Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker”

  • Hei – når det ikke står ant. porsjoner i oppskriftene dine. Hva skal vi ta utgangspunkt i da? Takk for et fantastisk nettsted!

    • Vanligvis er det to personer, jeg prøver å bli flinkere til å skrive det på! Men har fortsatt en vei å gå… :/

  • NAM! Denne var så utrolig god. Og enklere å lage enn jeg trodde. Jeg har aldri laget risotto før, men fulgte bare oppskriften. Neste gang vil jeg prøve å lage noparm til å ha oppå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating