Go Back

Linserisotto med ovnsbakte grønnsaker

Kjempegod vegansk risotto med masse protein fra linser.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett, risotto
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 ss olivenolje
  • 200 g kirsebærtomater
  • 2 paprika
  • 1 squash
  • salt
  • pepper
  • 8,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 dl tørka røde linser
  • 2,5 dl risottoris
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss tomatpuré
  • 4 stilker basilikum

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og ha i 1 ss olivenolje. Skjær tomatene i to, paprika i terninger, squash i halvmåner - og fordel utover i formen. Dryss over salt og pepper og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Pass på at grønnsakene ikke brenner seg (for mye).
  • Gjør klar risottoen mens grønnsakene stekes. Varm opp vann med grønnsaksbuljongpulver, og ha det stående ved siden av gryten du skal lage risottoen i.
  • Finn fram en stor gryte til risottoen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene og risen.
  • Varm opp 2 ss olivenolje til medium/høy varme i gryten. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn linser og ris, og la det surre i et par minutter til. Rør inn sitronsaften og tomatpuréen. Start deretter å spe med vann med buljongpulver. Ha i litt og litt slik at all væsken blir absorbert av risen. Fortsett til risen har risottokonsistens - det er ikke sikkert at du trenger alt vannet.
  • Grovhakk basilikum og ha i, vend også inn grønnsakene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og server risottoen rykende varm.
Keyword linserisotto