8,5dlvann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
1sjalottløk
1kinesisk hvitløkeller 2 hvitløksfedd
1dltørka røde linser
2,5dlrisottoris
1sssitronsaft
3sstomatpuré
4stilkerbasilikum
Instructions
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en ildfast form og ha i 1 ss olivenolje. Skjær tomatene i to, paprika i terninger, squash i halvmåner - og fordel utover i formen. Dryss over salt og pepper og bak i ovnen i ca. 30 minutter. Pass på at grønnsakene ikke brenner seg (for mye).
Gjør klar risottoen mens grønnsakene stekes. Varm opp vann med grønnsaksbuljongpulver, og ha det stående ved siden av gryten du skal lage risottoen i.
Finn fram en stor gryte til risottoen. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skyll linsene og risen.
Varm opp 2 ss olivenolje til medium/høy varme i gryten. Ha i sjalottløk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Rør deretter inn linser og ris, og la det surre i et par minutter til. Rør inn sitronsaften og tomatpuréen. Start deretter å spe med vann med buljongpulver. Ha i litt og litt slik at all væsken blir absorbert av risen. Fortsett til risen har risottokonsistens - det er ikke sikkert at du trenger alt vannet.
Grovhakk basilikum og ha i, vend også inn grønnsakene. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og server risottoen rykende varm.