Nudelsalat
Superlettvint nudelrett som både smaker og metter skikkelig godt.
Okei, jeg er svak for raske nudelretter. Det er bare å innrømme. Legger du til litt chili, hvitløk og peanøttsmør så har jeg rett og slett lite å slå tilbake med.
Denne retten lager du i full fart, og er supert om du rett og slett må ha litt kjapp og god mat på bordet. Bruk gjerne andre grønnsaker om du har. Noen sprøstekte tofu- eller tempehbiter her er heller ikke å forakte…
Nudelsalat med peanøttdressing
Ingredients
- 1 gulrot
- 1 rød paprika
- 2 vårløk
- 4 stilker koriander
- 200 g hvetenudler eventuelt risnudler
- 3 ss sesamfrø
Peanøttdressing:
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 2 cm ingefær
- 1 dl peanøttsmør
- 3 ss soyasaus
- 2 ss lønnesirup
- 1 ss chilisaus gjerne Sriracha
- 1 lime
Instructions
- Skjær gulrot i tynne strimler, paprika i tynne skiver. Skjær vårløk i ringer og grovhakk koriander.
- Kok nudler til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
- Rør sammen nudler, gulrot, paprika og saus (oppskrift under). Dryss vårløk, koriander og sesamfrø på toppen, server varmt, lunt eller kaldt.
Peanøttdressing:
- Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Ha i en liten bolle og rør inn peanøttsmør, soyasaus, lønnesirup og chilisaus. Smak til med litt limesaft.
Flere oppskrifter
-
Nudler og tofu i peanøttsaus
Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).
-
Nudler med kokosmelk
Rask og lettvint middagsrett med masse grønnsaker.
-
Nudler med soyakjøttboller
Nydelig thaiinspirert rett med veganske “kjøttboller”, herlig bok choi, nudler og thaibasilikum.