Hummus med oliven

Jeg blir visst ikke lei av å eksperimentere med ulike hummusoppskrifter! Her bruker jeg oliven i, som gir en særegen smak, og jeg synes at denne varianten passer ekstra godt med focaccia og andre typer brød.

Hummus med oliven
Herlig hummus som passer helt fabelaktig med focaccia.
Ingredients
- 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (4 dl) hermetiske
- 1 ts natron kun om du bruker tørka kikerter
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 dl kalamataoliven uten stein
- 3 ss tahini
- 1 sitron
- litt vann
- salt
- paprikapulver til servering
- olivenolje til servering
Instructions
- Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges i vann med en halv teskje natron over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann og ytterligere en halv teskje natron (det tar cirka én time). Natronen bruker vi for at kikertene skal bli ekstra myke, da blir konsistensen på hummusen bedre.
- Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
- Ha kikertene i en foodprocessor sammen med hvitløk, oliven og tahini. Spar gjerne et par oliven til pynt.
- Press i litt sitronsaft (det er greit å være forsiktig med denne, og heller smake til senere) og ha i et par spiseskjeer vann. Kjør lenge og vel til du har en jevn hummus. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tykt.
- Smak til med salt og sitronsaft.
- Ha over i en skål eller på en tallerken – jeg pleier å smøre hummusen ut i ring med baksiden av en spiseskje. Topp med litt paprikapulver og olivenolje, og eventuelt ringer av oliven, og servér!
Flere oppskrifter
-
Quinoa med ovnsbakt gresskar og friske urter
På sommeren er jeg skikkelig glad i salater – inkludert dem der vi kanskje drar salatbegrepet litt lenger enn vanlig – som kan spises varme, lune og kalde. Retter du kan spise som de er, retter du kan lage opp i forveien og ta med…
-
Tre typer hummus
med samme grunnoppskrift.
-
Loaded hummus
Herlig hummustallerken med tomat, agurk, aprikos, solsikkekjerner og koriander. Server den med pitabrød som et lite måltid, eller server den som tilbehør til f.eks. falafel.