Go Back

Hummus med oliven

Herlig hummus som passer helt fabelaktig med focaccia. 
Prep Time 10 minutes
Eventuell bløtlegging og koking av kikerter 9 hours
Total Time 9 hours 10 minutes
Course Dipp, pålegg
Cuisine midtøsten
Servings 1 god skål

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter eller 1 boks (4 dl) hermetiske
  • 1 ts natron kun om du bruker tørka kikerter
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 dl kalamataoliven uten stein
  • 3 ss tahini
  • 1 sitron
  • litt vann
  • salt
  • paprikapulver til servering
  • olivenolje til servering

Instructions
 

  • Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges i vann med en halv teskje natron over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann og ytterligere en halv teskje natron (det tar cirka én time). Natronen bruker vi for at kikertene skal bli ekstra myke, da blir konsistensen på hummusen bedre.
  • Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
  • Ha kikertene i en foodprocessor sammen med hvitløk, oliven og tahini. Spar gjerne et par oliven til pynt.
  • Press i litt sitronsaft (det er greit å være forsiktig med denne, og heller smake til senere) og ha i et par spiseskjeer vann. Kjør lenge og vel til du har en jevn hummus. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tykt.
  • Smak til med salt og sitronsaft.
  • Ha over i en skål eller på en tallerken - jeg pleier å smøre hummusen ut i ring med baksiden av en spiseskje. Topp med litt paprikapulver og olivenolje, og eventuelt ringer av oliven, og servér!
Keyword hummus