Eventuell bløtlegging og koking av kikerter 9 hourshrs
Total Time 9 hourshrs10 minutesmins
Course Dipp, pålegg
Cuisine midtøsten
Servings 1god skål
Ingredients
2dltørka kikerter eller 1 boks (4 dl) hermetiske
1tsnatronkun om du bruker tørka kikerter
1kinesisk hvitløkeller 2 hvitløksfedd
1dlkalamataoliven uten stein
3sstahini
1sitron
littvann
salt
paprikapulvertil servering
olivenoljetil servering
Instructions
Start med kikertene. Bruker du tørka så må de bløtlegges i vann med en halv teskje natron over natten eller i minst åtte timer, for deretter å kokes møre i godt med vann og ytterligere en halv teskje natron (det tar cirka én time). Natronen bruker vi for at kikertene skal bli ekstra myke, da blir konsistensen på hummusen bedre.
Bruker du hermetiske så holder det å helle av laken og å skylle kikertene i litt vann.
Ha kikertene i en foodprocessor sammen med hvitløk, oliven og tahini. Spar gjerne et par oliven til pynt.
Press i litt sitronsaft (det er greit å være forsiktig med denne, og heller smake til senere) og ha i et par spiseskjeer vann. Kjør lenge og vel til du har en jevn hummus. Spe eventuelt med litt mer vann om det blir for tykt.
Smak til med salt og sitronsaft.
Ha over i en skål eller på en tallerken - jeg pleier å smøre hummusen ut i ring med baksiden av en spiseskje. Topp med litt paprikapulver og olivenolje, og eventuelt ringer av oliven, og servér!