Spicy linseburgere
Supersaftige og nesten kjøttaktige veggisburgere med masse god smak.
Det var en dag jeg hadde skikkelig lyst på en god burger. Jeg hadde relativt dårlig tid, så jeg kjørte stort sett alle råvarene i en foodprocessor, forma burgere, stekte de og spiste de. Fort og veldig godt!
Ved siden av prøvde jeg både med rispapirbacon og basilikummajones, begge deler fungerte utmerket.
Spicy linseburgere
Lettvinte veganske burgere der foodprocessoren gjør mesteparten av arbeidet.
Ingredients
- 4 dl tørka brune eller grønne linser ev. 2 bokser/kartonger hermetiske
- 2 sjalottløk eller annen småløk
- 2 kinesisk hvitløke eller 4 hvitløksfedd
- 1 rød chili
- 3 ss tomatpuré
- 2 ss soyasaus
- 2 ts røkt paprikapulver
- 2 ts spisskummen
- 200 g havregryn
- 2 ss olje til steking
- godt burgertilbehør
Instructions
- Dersom du bruker tørka linser må de bløtlegges i noen timer for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det med å sile laken av linsene.
- Ha løk, hvitløk, chili, tomatpuré, soyasaus, røkt paprikapulver og spisskummen i en foodprocessor. Kjør til du har en jevn saus.
- Ha i linsene og kjør litt til, linsene skal knuses en del, men ikke moses.
- Ha over i en bolle og rør inn havregryn til du har en ganske fast deig som du kan forme burgere av.
- Stek burgerne i olje i en pannen på medium/høy varme. Noen minutter på hver side skal holde.
- Serveres med godt burgertilbehør, for eksempel med basilikummajones, burgerbrød, ruccola og rispapirbacon.
Flere oppskrifter
-
Verdens beste aioli
Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn…
-
Basilikummajones
Supergod urtemajones som passer perfekt på burgere.
-
Rispapirbacon
Disse veganske baconkopiene er helt sprø!
10 thoughts on “Spicy linseburgere”
Leave a Reply
Hei! På Spicy linseburger står det 200gr havregryn. Kan det virkelig stemme? Skal lage dobbel batch og jeg synes 400gr var veldig mye havregryn da….
Jeg brukte 200 ja, men du kan jo prøve deg litt fram med hva som passer. Gryna absorberer mye væske og hjelper på konsistensen.
Det står at det skal olje oppi food prosessoren sammen med løk osv, men eneste oljen som står i ingredienselista er olje til steking. Hvilken og hvor mye olje skal i food prosessoren?
Ups, det skal være chili i foodprocessoren, ikke olje. Retter opp nå!
Er ikke 4 dl tørka linser veldig mye mer enn to bokser ferdigkokte linser fra butikken? Menes det 4 dl “hjemmekokte” linser?
De dobles nesten i størrelse (men ikke helt) i min erfaring, så pleier å bruke dette som omregning. Uansett har du en del slingringsmonn i denne oppskriften 🙂
Gleder meg til å teste ut oppskriften 😀
🙂 🙂
Typen sa at dette var den beste burgeren han noen gang hadde smakt! 😀 Takk for skikkeli digg og enkel oppskrift.
Så kult å høre!!! 😀 😀