Spicy linseburgere

Spicy linseburgere

Supersaftige og nesten kjøttaktige veggisburgere med masse god smak. 

Det var en dag jeg hadde skikkelig lyst på en god burger. Jeg hadde relativt dårlig tid, så jeg kjørte stort sett alle råvarene i en foodprocessor, forma burgere, stekte de og spiste de. Fort og veldig godt!

Ved siden av prøvde jeg både med rispapirbacon og basilikummajones, begge deler fungerte utmerket.

Spicy linseburgere

Lettvinte veganske burgere der foodprocessoren gjør mesteparten av arbeidet.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Eventuell bløtlegging og koking av linser 2 hours
Total Time 2 hours 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine amerikansk
Servings 4 stk.

Ingredients
  

  • 4 dl tørka brune eller grønne linser ev. 2 bokser/kartonger hermetiske
  • 2 sjalottløk eller annen småløk
  • 2 kinesisk hvitløke eller 4 hvitløksfedd
  • 1 rød chili
  • 3 ss tomatpuré
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts spisskummen
  • 200 g havregryn
  • 2 ss olje til steking
  • godt burgertilbehør

Instructions
 

  • Dersom du bruker tørka linser må de bløtlegges i noen timer for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske så holder det med å sile laken av linsene.
  • Ha løk, hvitløk, chili, tomatpuré, soyasaus, røkt paprikapulver og spisskummen i en foodprocessor. Kjør til du har en jevn saus.
  • Ha i linsene og kjør litt til, linsene skal knuses en del, men ikke moses.
  • Ha over i en bolle og rør inn havregryn til du har en ganske fast deig som du kan forme burgere av.
  • Stek burgerne i olje i en pannen på medium/høy varme. Noen minutter på hver side skal holde.
  • Serveres med godt burgertilbehør, for eksempel med basilikummajones, burgerbrød, ruccola og rispapirbacon.
Keyword burger

Flere oppskrifter

  • Verdens beste aioli

    Verdens beste aioli

    Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn…

  • Basilikummajones

    Basilikummajones

    Supergod urtemajones som passer perfekt på burgere. 

  • Rispapirbacon

    Rispapirbacon

    Disse veganske baconkopiene er helt sprø!



10 thoughts on “Spicy linseburgere”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating