Linsebolognese
Italiensk spagetti bolognese i helt vegansk versjon!
Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.
Server gjerne denne sammen med litt godt brød.
Linsebolognese
Ingredients
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
- 2 gulrøtter
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 2 ss olivenolj
- 1 boks/glass tomatpuré ca. 3 ss
- 1 ss miso kan ev. erstattes av soyasaus
- 1 ts sukker
- 1 ts røkt paprikapulver
- 2 ts tørka oregano
- 2 dl tørka grønne eller brune linser
- 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning
- 12 kirsebærtomater eller andre småtomater
- frisk oregano
- frisk basilikum
- salt
- pepper
- 200 g spagetti
Instructions
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv gulrøttene. Skjær paprikaene i terninger.
- Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i noen minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter og paprika og la det surre noen minutter til.
- Rør inn tomatpuré, miso, sukker, røkt paprikapulver og oregano, la det holde på i noen minutter til.
- Rør deretter inn linsene, hell på vann og la det hele koke opp. La blandingen koke til linsene er møre, 20-25 minutter.
- Del tomatene i to, grovhakk oregano. Rør inn tomater og mesteparten av oreganoen rett før slutt, smak til med salt og pepper.
- Kok spagetti til al dente-konsistens. Sil av vannet. Servér den kokte pastaen med linsesausen, topp med resten av oreganoen og eventuelt litt mer olivenolje og pepper.
Flere oppskrifter
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Gressløkpesto
Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…
-
Grønnkålpasta fra Sykt billig
Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.
4 thoughts on “Linsebolognese”
Leave a Reply
Hei!
Det hadde vært topp med litt utdypende informasjon om hvilken type miso som egner seg best til dette!
Alle typer funker faktisk 🙂 Jeg pleier å bruke brun i slike retter, og den hvite mer når det skal minne om ost.
Tommel opp fra kjøttspiserne til denne også! 🙂 Eneste innvending er at det tok litt lang tid når man kommer skrubbsulten hjem fra jobb … det ville kanskje funke å bruke bokselinser og koke det litt kortere? Ellers mente mannen at det ville være verdt å prøve med røde linser for en litt mer sånn kremete konsistens.
Linser på boks fungerer nok kjempefint, da ville jeg halvvert vannet. Samme med de røde 🙂 Røde linser er jo kjempegodt, skal prøve det i denne neste gang!