Linsebolognese

Linsebolognese

Italiensk spagetti bolognese i helt vegansk versjon! 

Linser er et fabelaktig alternativ til kjøtt i pastaretter! Veldig proteinrike, herlig konsistens og de smaker veldig godt i saus sammen med grønnsaker og urter.

Server gjerne denne sammen med litt godt brød.

Linsebolognese

Spagetti med massevis av grønnsaker i en knallgod saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss olivenolj
  • 1 boks/glass tomatpuré ca. 3 ss
  • 1 ss miso kan ev. erstattes av soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts tørka oregano
  • 2 dl tørka grønne eller brune linser
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 12 kirsebærtomater eller andre småtomater
  • frisk oregano
  • frisk basilikum
  • salt
  • pepper
  • 200 g spagetti

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv gulrøttene. Skjær paprikaene i terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i noen minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter og paprika og la det surre noen minutter til.
  • Rør inn tomatpuré, miso, sukker, røkt paprikapulver og oregano, la det holde på i noen minutter til.
  • Rør deretter inn linsene, hell på vann og la det hele koke opp. La blandingen koke til linsene er møre, 20-25 minutter.
  • Del tomatene i to, grovhakk oregano. Rør inn tomater og mesteparten av oreganoen rett før slutt, smak til med salt og pepper.
  • Kok spagetti til al dente-konsistens. Sil av vannet. Servér den kokte pastaen med linsesausen, topp med resten av oreganoen og eventuelt litt mer olivenolje og pepper.
Keyword bolognese, pasta

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Gressløkpesto

    Gressløkpesto

    Denne pestoen ble til da jeg hadde shoppesopp på mat første gang. Jeg var redd for å gå tom for hvitløk, samtidig som jeg hadde store mengder gressløk i hagen. Jeg prøvde å google meg fram til pestooppskrifter med gressløk istedenfor hvitløk, men fant det…

  • Grønnkålpasta fra Sykt billig

    Grønnkålpasta fra Sykt billig

    Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.



4 thoughts on “Linsebolognese”

    • Alle typer funker faktisk 🙂 Jeg pleier å bruke brun i slike retter, og den hvite mer når det skal minne om ost.

  • Tommel opp fra kjøttspiserne til denne også! 🙂 Eneste innvending er at det tok litt lang tid når man kommer skrubbsulten hjem fra jobb … det ville kanskje funke å bruke bokselinser og koke det litt kortere? Ellers mente mannen at det ville være verdt å prøve med røde linser for en litt mer sånn kremete konsistens.

    • Linser på boks fungerer nok kjempefint, da ville jeg halvvert vannet. Samme med de røde 🙂 Røde linser er jo kjempegodt, skal prøve det i denne neste gang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating