Go Back

Linsebolognese

Spagetti med massevis av grønnsaker i en knallgod saus.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 kinesisk hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 2 gulrøtter
  • 1 rød paprika
  • 1 grønn paprika
  • 2 ss olivenolj
  • 1 boks/glass tomatpuré ca. 3 ss
  • 1 ss miso kan ev. erstattes av soyasaus
  • 1 ts sukker
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts tørka oregano
  • 2 dl tørka grønne eller brune linser
  • 8 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 12 kirsebærtomater eller andre småtomater
  • frisk oregano
  • frisk basilikum
  • salt
  • pepper
  • 200 g spagetti

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Riv gulrøttene. Skjær paprikaene i terninger.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og la den surre i noen minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter og paprika og la det surre noen minutter til.
  • Rør inn tomatpuré, miso, sukker, røkt paprikapulver og oregano, la det holde på i noen minutter til.
  • Rør deretter inn linsene, hell på vann og la det hele koke opp. La blandingen koke til linsene er møre, 20-25 minutter.
  • Del tomatene i to, grovhakk oregano. Rør inn tomater og mesteparten av oreganoen rett før slutt, smak til med salt og pepper.
  • Kok spagetti til al dente-konsistens. Sil av vannet. Servér den kokte pastaen med linsesausen, topp med resten av oreganoen og eventuelt litt mer olivenolje og pepper.
Keyword bolognese, pasta