Ovnsbakte vårruller

Ovnsbakte vårruller

Sunnere thai-inspirerte vårruller med peanøtter som både barn og voksne elsker. 

Vårruller må jo være det beste som finnes! Disse fyller vi med kål, gulrøtter, peanøtter og masse gode smaker. De er ekstra gode med søt chilisaus ved siden av.

Her har jeg brukt ganske store filodeig-ark, men det er ingenting i veien for å bruke mindre ark også. Vårrullene steker vi i ovn denne gang, som er godt på smak og mye sunnere enn fritering i olje. De blir likevel sprø og knasende, og smaken er (minst) like god.

Ovnsbakte vårruller

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,25 hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 4-5 aromasopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 6 stilker koriander
  • 1 dl peanøtter
  • olje til steking + pensling
  • 2 ss chilisaus mindre om du ikke liker det så sterkt
  • 2 ss spiseskjeer soyasaus
  • 12 ark filodeig
  • vann til pensling

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Snitt hodekål og skjær gulrøttene i små staver. Skjær soppen i små terninger.
  • Riv sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander.
  • Ha peanøttene i en food processor og kjør de et par sekunder – de skal bare grovhakkes.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i kål, gulrøtter og sopp og la det steke noen minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og peanøtter og stek videre til alt begynner å bli gyllent.
  • Ha i chilisaus og soyasaus, her er det greit å smake til etter hva du liker selv. Vend inn korianderen og ta pannen av varmen.
  • Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
  • Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
  • Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.
  • Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til.
Keyword vårruller

Flere oppskrifter

  • Tofu i grønn curry

    Tofu i grønn curry

    Brokkoli, paprika, kål, sprøstekt tofu, grønn currypaste og kokosmelk, i en herlig rett som du lager på 40 minutter.

  • Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Gresskarsuppe med peanøtter og kokosmelk

    Jeg elsker når norsk gresskar er i sesong! Året rundt kan vi få tak i importert flaskegresskar, men noen herlige måneder på høsten utvides gresskarutvalget noe helt enormt.

  • Nudler og tofu i peanøttsaus

    Nudler og tofu i peanøttsaus

    Denne oppskriften kombinerer to av favorittene mine: sprøbakt tofu og kremet peanøttsaus. Retten blir servert med nudler og ferske grønnsaker, og du kan fint variere grønnsakene etter hva du har inne. Strengt tatt nudlene også (bruk gjerne ris, f.eks.).



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating