Go Back

Ovnsbakte vårruller

Prep Time 30 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine thailandsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 0,25 hodekål
  • 2 gulrøtter
  • 4-5 aromasopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 6 stilker koriander
  • 1 dl peanøtter
  • olje til steking + pensling
  • 2 ss chilisaus mindre om du ikke liker det så sterkt
  • 2 ss spiseskjeer soyasaus
  • 12 ark filodeig
  • vann til pensling

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Snitt hodekål og skjær gulrøttene i små staver. Skjær soppen i små terninger.
  • Riv sjalottløk og hvitløk. Grovhakk koriander.
  • Ha peanøttene i en food processor og kjør de et par sekunder - de skal bare grovhakkes.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i kål, gulrøtter og sopp og la det steke noen minutter. Tilsett sjalottløk, hvitløk og peanøtter og stek videre til alt begynner å bli gyllent.
  • Ha i chilisaus og soyasaus, her er det greit å smake til etter hva du liker selv. Vend inn korianderen og ta pannen av varmen.
  • Pensle vann på kantene av filodeigen, og legg på fyll. Cirka tre spiseskjeer pleier å passe til de store filodeigarkene, bruker du mindre ark så blir det mindre fyll også. Prøvd deg fram.
  • Rull sammen, pakk inn kantene når du er ca. halvveis.
  • Fordel vårrullene utover brettet, pensle med litt olje.
  • Stek i ovnen i cirka 10 minutter – til vårrullene er gylne og fine. Ta ut brettet, snu vårrullene og stek dem i cirka fem minutter til.
Keyword vårruller