Spicy blomkål”vinger”
Nydelige sprø og spicy blomkålbiter som du kan spise med kjempegod samvittighet.
Ovnsbakt blomkål er noe av det beste som finnes. Generelt blir jo alle grønnsaker bedre av å gå i ovn istedenfor gryte, men spesielt med blomkål skjer det noe utrolig med både smak og konsistens.
Her dypper vi de først i en chilirøre, deretter panerer vi de, og resultatet blir sprø og smakfulle blomkålbiter som kan serveres både som hovedrett, i en salat, som tapas og som snacks.
Disse passer bra med en hvitløksdip eller chilisaus.
Spicy blomkålvinger
Ingredients
- nøytral olje til steking
- 1 blomkål
- 3 ss chilisaus tabasco eller tilsvarende
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts salt
- 3 ss maisstivelse
- 1 dl hvetemel
- 1,5 dl usøtet soyamelk
Panering
- 2 dl brødsmuler (daggammelt brød kjøres i food processor til smuler – kan erstattes av griljermel)
- 2 ss hvetemel
- eventuelt litt av de samme krydderne som i røren over smak deg gjerne fram
Instructions
- Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt olje over.
- Skjær blomkål i buketter, prøv å holde dem ganske like i størrelsen.
- Rør sammen chilisaus, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, salt, maisstivelse, hvetemel og soyamelk i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren slik at de blir god dekket.
Panering og steking
- Rør sammen brødsmuler og hvetemel, smak gjerne til med litt krydder etter smak.
- Dypp blomkålbitene i paneringen, fordel de deretter utover stekebrettet.
- Dryss gjerne bittelitt olje over.
- Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på blomkålbitene og stek i ti minutter til, eller til de blir gylne og fine.
- Server rykende varme, gjerne med en god chilisaus eller hvitløksdressing.
Flere oppskrifter
-
Blomkålsuppe med hvite bønner
Dette er en blomkålsuppe med relativt mye smak sammenligna med den krema varianten vi gjerne er vant med, så den passer nok ikke like godt for alle ganer. Bare så det er nevnt. For oss som liker å prøve nye smaker – og ikke minst…
-
Blomkåltaco med tahinisaus
Jeg er knallglad i blomkål, spesielt dersom den blir ovnsbakt! Den funker med så utrolig mange smaker, for eksempel de samme en typisk vil bruke i taco. Her deler jeg blomkålen i buketter, krydrer dem med nettopp “tacokrydder”, baker i ovnen, og bruker dem nesten…
10 thoughts on “Spicy blomkål”vinger””
Leave a Reply
Hei igjen! 🙂 Er bare så glad for at jeg har funnet bloggen din, og særlig disse 10 på topp oppskriftene i starten. Spicy blomkål”vinger” blir også definitivt en slager her hos meg, så enkle å lage (digger at jeg slipper fritering, men kan bruke stekovnen) og med en supergod smak 😀 😀 Takk!
Så koselig å høre 🙂 🙂 Tusen takk!!!
Hei på dei
Lurer på om det går an å fryse ned disse?
Det tror jeg går helt fint – men har aldri prøvd 🙂
Jeg lagde disse til middag i dag, og jeg er fortsatt i sjokk over hvor gode de ble. Denne oppskrifter blir en favoritt fremover, så takk skal du ha 😀
Så herlig! Tusen takk for det!!! 😀
Tenkte å prøve disse til tapas i helgen. Kan de lages tidlig på dagen og ev bare varmes opp før de skal serveres? Eller blir de myke og slappe da?
Herlighet, beklager sent svar. Håper det ble bra!
Disse er dødsgode! Har vært en hit både i utdrikningslag og forening 😀 Super oppskrift!
Så kjekt å høre! Takk for fin kommentar 🙂