Spicy blomkålvinger
Knallgodt vegansk alternativ til andre typer vinger...
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 35 minutes mins
- nøytral olje til steking
- 1 blomkål
- 3 ss chilisaus tabasco eller tilsvarende
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts salt
- 3 ss maisstivelse
- 1 dl hvetemel
- 1,5 dl usøtet soyamelk
Panering
- 2 dl brødsmuler (daggammelt brød kjøres i food processor til smuler - kan erstattes av griljermel)
- 2 ss hvetemel
- eventuelt litt av de samme krydderne som i røren over smak deg gjerne fram
Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt olje over.
Skjær blomkål i buketter, prøv å holde dem ganske like i størrelsen.
Rør sammen chilisaus, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, salt, maisstivelse, hvetemel og soyamelk i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren slik at de blir god dekket.
Panering og steking
Rør sammen brødsmuler og hvetemel, smak gjerne til med litt krydder etter smak.
Dypp blomkålbitene i paneringen, fordel de deretter utover stekebrettet.
Dryss gjerne bittelitt olje over.
Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på blomkålbitene og stek i ti minutter til, eller til de blir gylne og fine.
Server rykende varme, gjerne med en god chilisaus eller hvitløksdressing.
Keyword blomkål, blomkålvinger