Go Back

Spicy blomkålvinger

Knallgodt vegansk alternativ til andre typer vinger...
Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes
Course smårett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • nøytral olje til steking
  • 1 blomkål
  • 3 ss chilisaus tabasco eller tilsvarende
  • 2 ts hvitløkspulver
  • 2 ts løkpulver
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss maisstivelse
  • 1 dl hvetemel
  • 1,5 dl usøtet soyamelk

Panering

  • 2 dl brødsmuler (daggammelt brød kjøres i food processor til smuler - kan erstattes av griljermel)
  • 2 ss hvetemel
  • eventuelt litt av de samme krydderne som i røren over smak deg gjerne fram

Instructions
 

  • Varm opp stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Dryss litt olje over.
  • Skjær blomkål i buketter, prøv å holde dem ganske like i størrelsen.
  • Rør sammen chilisaus, hvitløkspulver, løkpulver, røkt paprikapulver, salt, maisstivelse, hvetemel og soyamelk i en bolle. Vend blomkålbukettene i røren slik at de blir god dekket.

Panering og steking

  • Rør sammen brødsmuler og hvetemel, smak gjerne til med litt krydder etter smak.
  • Dypp blomkålbitene i paneringen, fordel de deretter utover stekebrettet.
  • Dryss gjerne bittelitt olje over.
  • Stek i ti minutter. Ta ut brettet, vend på blomkålbitene og stek i ti minutter til, eller til de blir gylne og fine.
  • Server rykende varme, gjerne med en god chilisaus eller hvitløksdressing.
Keyword blomkål, blomkålvinger