Risottofylt portobellosopp
Sopp, sopp og sopp i skjønn forening!
Ovnsbakt portobellosopp er skikkelig mektig, og på grunn av konsistens- og smak brukes det ofte som et alternativ til kjøtt på burgerrestauranter og i det meksikanske kjøkken. Her fyller vi soppene med risotto laget med aromasopp og shitakesopp før de går i ovnen, og serverer det hele med sautert grønnkål og søtpotetstappe. Rørte tyttebær er godt ved siden av.
Risottofylt portobellosopp
Ingredients
- 4 portobellosopp
- 100 g aromasopp
- 100 g shitakesopp
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 sjalottløk
- 6 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- 2 ss olje til steking
- 2 dl risottoris
- 100 g spinat
- 2 ss næringsgjær kan sløyfes
- 1 ss vegansk margarin kan sløyfes
- eventuelt litt salt
- frisk persille til servering
Søtpotetstappe:
- 2 store søtpoteter eventuelt 4 små/mellomstore
- salt
- 1 ss vegansk margarin
- usøtet soyafløte til matlaging cirka 0,5 desiliter
Sautert grønnkål:
- 300 g grønnkål
- 2 hvitløksfedd
- 2-3 ss olje til steking
- salt og pepper
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form som har plass til alle soppene (eller flere mindre former). Skjær stilken av hver sopp, og bruk en skje til å dra ut de sorte “senene”. Disse kan du bare kaste.
- Skjær aromasopp og shitakesopp i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
- Varm opp grønnsakskraften/vann med buljongpulver til cirka kokepunktet.
- Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i soppen og la den surre til den blir gyllen. Ha deretter i hvitløk og sjalottløk og la det surre litt til. Ha eventuelt i litt mer olje om det blir tørt.
- Rør inn risen. Spe med grønnsakskraft. Etterhvert som den koker inn i risen har du i litt mer. Når du har brukt opp all kraften har du også i spinaten. Bare la den ligge øverst i gryta. Ha gryten av varmen.
- Rør risottoen sammen, smak til med næringsgjær, margarin og salt.
- Fyll portobellosoppene med risottoen. Fordel de i den ildfaste formen og bak i ovnen i 15-20 minutter. De skal bli gylne på toppen.
- Grovhakk persille og ha over før servering.
Søtpotetstappe:
- Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell søtpotetene og skjær de i mindre biter. Kok de møre i vannet.
- Sil av vannet. Mos potetene. Rør inn salt, margarin og soyafløte til du har ønsket konsistens og smak.
Sautert grønnkål:
- Skjær grønnkål i strimler, finhakk hvitløk.
- Varm opp oljen i en stor stekepanne. Ha i grønnkål og hvitløk og stek til grønnkålen begynner å bli sprø i kantene.
- Smak til med salt og pepper.
Flere oppskrifter
-
Empanadas
Empanadas er skikkelig, skikkelig godt, og kan fylles med enormt mye forskjellig. De eneste to grunnene til at jeg ikke lager det oftere er 1. det tar halvannen time fra start til slutt og 2. jeg må vaske kjevlen min etterpå. Dårlige grunner, helt klart.
-
Pasta med sopp i kremet saus
Nydelig pastarett med masse saus, masse sopp og hjemmelaga hvitløksbrød.
-
Superenkel pasta med kantarell
Knallgod middag med masse smak som du lager på ca. et kvarter.