Pasta med sopp i kremet saus

Pasta med sopp i kremet saus

Nydelig pastarett med masse saus, masse sopp og hjemmelaga hvitløksbrød. 

Kremet pasta med sopp og solide mengder hvitløk ér og blir en stor favoritt hos meg. I denne varianten bruker jeg tre ulike typer sopp, for ekstra god smak. Jeg steker dem på høy temperatur med bare olje, salt og pepper – og vender dem ikke inn i sausen før helt til slutt. Slik beholder de den skikkelig gode konsistensen. Du lager fint retten med bare én eller to typer (bare øk mengden av dem), om det er enklere.

Sausen er basert på både cashewnøtter og vegansk fløte, i tillegg har jeg i hvit miso, løk, hvitløk og rosmarin for god smak. Får du ikke tak i miso kan du erstatte det (ikke en 100% erstatning, men det vil funke) med enten 1 toppet spiseskje næringsgjær – eller en liten spiseskje soyasaus. Det handler om å få inn den gode umamismaken i sausen, rett og slett, siden soppen – som også har mye umamismak – ikke koker i sausen denne gang.

Har du rester av retten? Ha dem i en ildfast form, topp med vegansk ost og tørka brødsmuler, og stek på 200 grader. Etter 15 minutter har du en herlig pastagrateng klar.

pasta med kremet soppsaus

Pasta med sopp i kremet saus

Nydelig pastarett med masse saus, masse sopp og hjemmelaga hvitløksbrød.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl cashewnøtter usalta og urista
  • 100 g aromasopp
  • 100 g østerssopp
  • 100 g shiitakesopp
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 stilker rosmarin
  • 4 stilker bladpersille
  • olje til steking
  • salt og pepper
  • 200 g tørka pasta pass på at den er uten egg
  • 2 dl vegansk matfløte eller kokosmelk
  • 1 ss hvit miso
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning

Hvitløksbrød

  • 1 hvitløksfedd
  • 2 stilker bladpersille
  • 3 ss vegansk margarin
  • eventuelt litt salt
  • 4 brødskiver gjerne halvgamle

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i godt med vann.
  • Skjær aromasopp i terninger. Riv østerssopp og shiitakesopp i mindre biter. Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk, rosmarin og bladpersille (lager du hvitløksbrød også kan du finhakke den persillen i samme slengen).
  • Varm opp olje til høy temperatur i en stekepanne. Stek soppen gyllen, krydre med salt og pepper, legg den til side.
  • Skru ned temperaturen til medium, ha i litt mer olje, og la løk og hvitløk surre noen minutter.
  • Kok pasta til al dente-konsistens etter anvisning på pakken.
  • Hell vann av cashewnøttene, og ha dem i en foodprocessor eller blender. Ha i vegansk matfløte, sitronsaft, miso og sennep, og kjør til en helt jevn saus. Hell denne over i pannen med løken, tilsett rosmarin samt vann med buljongpulver, og la det koke opp.
  • Smak sausen til med salt og ha i soppen. Sil vannet av pastaen og vend denne inn i soppen også.
  • Servér retten rykende varm, topp med hakket persille.

Hvitløksbrød

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Riv hvitløken og rør den sammen med persille og margarin. Smak eventuelt til med litt salt. Smør blandingen på brødskivene, legg dem på stekebrettet og stek til gylne – det tar 5-10 minutter.
Keyword pasta

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Grønnkålpasta fra Sykt billig

    Grønnkålpasta fra Sykt billig

    Dette er en lettvint og billig middag med råvarer jeg ofte har hjemme.

  • Toskansk gnocchi

    Toskansk gnocchi

    Nydelig italiensk middag med gnocchi, sopp, spinat og soltørka tomat i en kremet saus.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating