Go Back

Risottofylt portobellosopp

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 10 minutes
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 4 portobellosopp
  • 100 g aromasopp
  • 100 g shitakesopp
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk
  • 6 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 2 ss olje til steking
  • 2 dl risottoris
  • 100 g spinat
  • 2 ss næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ss vegansk margarin kan sløyfes
  • eventuelt litt salt
  • frisk persille til servering

Søtpotetstappe:

  • 2 store søtpoteter eventuelt 4 små/mellomstore
  • salt
  • 1 ss vegansk margarin
  • usøtet soyafløte til matlaging cirka 0,5 desiliter

Sautert grønnkål:

  • 300 g grønnkål
  • 2 hvitløksfedd
  • 2-3 ss olje til steking
  • salt og pepper

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form som har plass til alle soppene (eller flere mindre former). Skjær stilken av hver sopp, og bruk en skje til å dra ut de sorte "senene". Disse kan du bare kaste.
  • Skjær aromasopp og shitakesopp i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
  • Varm opp grønnsakskraften/vann med buljongpulver til cirka kokepunktet.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i soppen og la den surre til den blir gyllen. Ha deretter i hvitløk og sjalottløk og la det surre litt til. Ha eventuelt i litt mer olje om det blir tørt.
  • Rør inn risen. Spe med grønnsakskraft. Etterhvert som den koker inn i risen har du i litt mer. Når du har brukt opp all kraften har du også i spinaten. Bare la den ligge øverst i gryta. Ha gryten av varmen.
  • Rør risottoen sammen, smak til med næringsgjær, margarin og salt.
  • Fyll portobellosoppene med risottoen. Fordel de i den ildfaste formen og bak i ovnen i 15-20 minutter. De skal bli gylne på toppen.
  • Grovhakk persille og ha over før servering.

Søtpotetstappe:

  • Kok opp godt med vann i en gryte. Skrell søtpotetene og skjær de i mindre biter. Kok de møre i vannet.
  • Sil av vannet. Mos potetene. Rør inn salt, margarin og soyafløte til du har ønsket konsistens og smak.

Sautert grønnkål:

  • Skjær grønnkål i strimler, finhakk hvitløk.
  • Varm opp oljen i en stor stekepanne. Ha i grønnkål og hvitløk og stek til grønnkålen begynner å bli sprø i kantene.
  • Smak til med salt og pepper.