Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en ildfast form som har plass til alle soppene (eller flere mindre former). Skjær stilken av hver sopp, og bruk en skje til å dra ut de sorte "senene". Disse kan du bare kaste.
Skjær aromasopp og shitakesopp i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk.
Varm opp grønnsakskraften/vann med buljongpulver til cirka kokepunktet.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i soppen og la den surre til den blir gyllen. Ha deretter i hvitløk og sjalottløk og la det surre litt til. Ha eventuelt i litt mer olje om det blir tørt.
Rør inn risen. Spe med grønnsakskraft. Etterhvert som den koker inn i risen har du i litt mer. Når du har brukt opp all kraften har du også i spinaten. Bare la den ligge øverst i gryta. Ha gryten av varmen.
Rør risottoen sammen, smak til med næringsgjær, margarin og salt.
Fyll portobellosoppene med risottoen. Fordel de i den ildfaste formen og bak i ovnen i 15-20 minutter. De skal bli gylne på toppen.
Grovhakk persille og ha over før servering.