Plommecupcakes

Kjempegode minicupcakes med plommer (og de kan lages større om du ønsker det).
Minicupcakes er fantastiske! De er lette å spise, du klarer fint å bite over hele kaken, og du blir ikke mett halvveis om du har spist mange kaker tidligere den dagen. Dette er virkelig fingermat-cupcakes, og all min erfaring tilsier at de er mer populære enn kakene med den vanlige størrelsen.
Brett til å steke kakene i finner du i butikker med mye kjøkkenutstyr og bakeutstyr. Formene er litt lettere å få tak i, godt assorterte dagligvarebutikker og hobbybutikker pleier alltid å ha de stående. På Ikea har jeg også funnet slike former.

Plommecupcakes
Ingredients
- 6 plommer
- 1 dl soyamelk
- 2 ts eplesidereddik
- 2 ss rapsolje
- 1 dl sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2,5 dl hvetemel
- bitte litt salt
- 0,25 ts natron
- 0,25 ts bakepulver
Plommeglasur:
- 6 plommer
- 2 ss sukker
- 2 ss vann
- 100 g vegansk margarin
- 5-6 dl melis
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to minicupcakebrett med tilsammen 24 former, eventuelt ett brett med 12 former om du steker i to omganger. Og et vanlig muffinsbrett med 12 former om du vil ha vanlig størrelse på kakene.
- Rens plommene, kast steinene. Kjør de i en food processor eller blender til de er helt knuste.
- Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter.
- Rør plommer, rapsolje, sukker og vaniljeekstrakt inn i soyamelkblandingen.
- Sikt i de tørre ingrediensene, og visp alt sammen raskt og kraftig til du har en jevn røre.
- Fordel rørene i formene. Bak minicupcakes i cirka 10 minutter, vanlige cupcakes må stå 5-10 minutter lengre.
- Avkjøl kakene helt før pynting.
Plommeglasur:
- Rens plommene, kast steinene. Ha plommer, sukker og vann i en liten gryte og la det koke opp. Småkok til plommene er oppløst og du har en seig blanding.
- Kjør margarin jevnt i en food processor. Ha i plommeblandingen og kjør til du har en jevn masse.
- Spe med melis og kjør det til du har en fin og smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose.
- Fordel glasuren på kakene. Server!
Flere oppskrifter
-
Bakte plommer
Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.
-
Plommekake med kanel og mandler
Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Plommegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.