Plommecupcakes

Plommecupcakes

Kjempegode minicupcakes med plommer (og de kan lages større om du ønsker det).

Minicupcakes er fantastiske! De er lette å spise, du klarer fint å bite over hele kaken, og du blir ikke mett halvveis om du har spist mange kaker tidligere den dagen.  Dette er virkelig fingermat-cupcakes, og all min erfaring tilsier at de er mer populære enn kakene med den vanlige størrelsen.

Brett til å steke kakene i finner du i butikker med mye kjøkkenutstyr og bakeutstyr. Formene er litt lettere å få tak i, godt assorterte dagligvarebutikker og hobbybutikker pleier alltid å ha de stående. På Ikea har jeg også funnet slike former.

Plommecupcakes

Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Avkjøling før pynting 1 hour
Total Time 1 hour 25 minutes
Course bakst, cupcakes
Servings 24 minicupcakes

Ingredients
  

  • 6 plommer
  • 1 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 2 ss rapsolje
  • 1 dl sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2,5 dl hvetemel
  • bitte litt salt
  • 0,25 ts natron
  • 0,25 ts bakepulver

Plommeglasur:

  • 6 plommer
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 100 g vegansk margarin
  • 5-6 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle to minicupcakebrett med tilsammen 24 former, eventuelt ett brett med 12 former om du steker i to omganger. Og et vanlig muffinsbrett med 12 former om du vil ha vanlig størrelse på kakene.
  • Rens plommene, kast steinene. Kjør de i en food processor eller blender til de er helt knuste.
  • Visp sammen soyamelk og eplesidereddik i en bolle. La det stå i fem minutter.
  • Rør plommer, rapsolje, sukker og vaniljeekstrakt inn i soyamelkblandingen.
  • Sikt i de tørre ingrediensene, og visp alt sammen raskt og kraftig til du har en jevn røre.
  • Fordel rørene i formene. Bak minicupcakes i cirka 10 minutter, vanlige cupcakes må stå 5-10 minutter lengre.
  • Avkjøl kakene helt før pynting.

Plommeglasur:

  • Rens plommene, kast steinene. Ha plommer, sukker og vann i en liten gryte og la det koke opp. Småkok til plommene er oppløst og du har en seig blanding.
  • Kjør margarin jevnt i en food processor. Ha i plommeblandingen og kjør til du har en jevn masse.
  • Spe med melis og kjør det til du har en fin og smørbar glasur. Ha over i en sprøytepose.
  • Fordel glasuren på kakene. Server!
Keyword minicupcakes, plommer

Flere oppskrifter

  • Bakte plommer

    Bakte plommer

    Kjempegodt som topping på f.eks. pavlova, eller servert som dessert sammen med vaniljeis.

  • Plommekake med kanel og mandler

    Plommekake med kanel og mandler

    Lettlaget kake som smaker helt suverent med vaniljeis eller pisket krem til.

  • Plommegrøt

    Plommegrøt

    Nydelig tradisjonsdessert som du lager på overraskende kort tid.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating