June 25, 2013
Rabarbrasyltetøy


Rabarbrasyltetøy
Sursøtt syltetøy som smaker sommer.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
Course syltetøy
Cuisine norsk
Servings 1 glass
Ingredients
- 1 kg rabarbra
- 300 g sukker
- 1 dl vann
Instructions
- Skjær bladene og roten av rabarbraene. Skjær resten av stengene i biter med lengde på 1-2 centimeter. Ha disse over i en gryte, tilsett sukker og vann. Kok opp.
- La det koke 45-60 minutter. Dersom du vil ha tykkere konsistens kan du la det koke litt lenger (uten lokk).
- Hell over i rene glass og oppbevar kaldt.
Keyword rabarbra
Flere oppskrifter
-
Rabarbrasmuldrepai
Nydelig smuldrepai med rabarbra, nøtter og havregryn.
-
Bananbrød med rabarbra
Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på den måten kan de erstatte både sukker og egg. I dette bananbrødet har jeg i…
-
Rabarbrasyltetøy
Godt på brødskiven, på vafler og på pannekaker. Flere oppskrifter
Author: Mari Hult