Fennikelrisotto med sitron

Fennikelrisotto med sitron

Frisk og god grønnsaksrisotto. 

God risotto? Jeg har tre triks som jeg alltid holder meg til:

  1. Hold kraften varm helt fram til den skal oppi gryta med risen, da pauser du ikke kokeprosessen.
  2. Spe med kraft, pass på at risottoen ikke blir for bløt.
  3. Servér alltid risottoen med en gang den er klar hvis ikke blir den grøtete. Den gjør seg ikke bra til oppvarming. Det er bedre å la gjestene vente på risottoen enn å la risottoen vente på gjestene.

Ikke så vanskelig, altså!

Fennikelrisotto med sitron

Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 6 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 fennikel
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 sitron
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl risottoris
  • 2 ss vegansk margarin
  • salt
  • pepper
  • pinjekjerner til servering
  • persille til servering

Instructions
 

  • Varm opp grønnsakskraften og hold den cirka ved kokepunktet til du skal begynne å koke risottoen.
  • Skjær fennikel i mellomstore biter. Finhakk sjalottløk.
  • Riv skallet av sitronen.
  • Knus fennikelfrøene i en morter eller kaffekvern.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i fennikel og løk og la det surre i noen minutter. Rør inn knuste fennikelfrø og ris og la det surre i noen minutter til.
  • Hell på cirka to desiliter av grønnsakskraften og la den koke inn. Gjenta til risen er mør. Pass på at det ikke blir for mye væske.
  • Vend inn halvparten av sitronskallet og margarinen. Smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt litt sitronsaft også.
  • Server risottoen med en gang. Topp den med resten av sitronskallet, pinjekjerner og persille.
Keyword fenikkel, risotto

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Risotto med svartkål

    Risotto med svartkål

    Kjøkkenhage, altså! Så gøy! Etter en ganske grønnkålbasert start i fjor, har jeg i år sådd og sådd allslags urter og grønnsaker. I juni gikk jeg og plukket et og et jordbær sånn annenhver dag, men nå i juli går det virkelig an å høste…

  • Kremet risotto med sopp og erter

    Kremet risotto med sopp og erter

    Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…



2 thoughts on “Fennikelrisotto med sitron”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating