Fennikelrisotto med sitron
Frisk og god grønnsaksrisotto.
God risotto? Jeg har tre triks som jeg alltid holder meg til:
- Hold kraften varm helt fram til den skal oppi gryta med risen, da pauser du ikke kokeprosessen.
- Spe med kraft, pass på at risottoen ikke blir for bløt.
- Servér alltid risottoen med en gang den er klar hvis ikke blir den grøtete. Den gjør seg ikke bra til oppvarming. Det er bedre å la gjestene vente på risottoen enn å la risottoen vente på gjestene.
Ikke så vanskelig, altså!
Fennikelrisotto med sitron
Ingredients
- 6 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
- 1 fennikel
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 1 sitron
- 1 ts fennikelfrø
- 2 ss olivenolje
- 2 dl risottoris
- 2 ss vegansk margarin
- salt
- pepper
- pinjekjerner til servering
- persille til servering
Instructions
- Varm opp grønnsakskraften og hold den cirka ved kokepunktet til du skal begynne å koke risottoen.
- Skjær fennikel i mellomstore biter. Finhakk sjalottløk.
- Riv skallet av sitronen.
- Knus fennikelfrøene i en morter eller kaffekvern.
- Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i fennikel og løk og la det surre i noen minutter. Rør inn knuste fennikelfrø og ris og la det surre i noen minutter til.
- Hell på cirka to desiliter av grønnsakskraften og la den koke inn. Gjenta til risen er mør. Pass på at det ikke blir for mye væske.
- Vend inn halvparten av sitronskallet og margarinen. Smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt litt sitronsaft også.
- Server risottoen med en gang. Topp den med resten av sitronskallet, pinjekjerner og persille.
Flere oppskrifter
-
Tomatrisotto
Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…
-
Risotto med svartkål
Kjøkkenhage, altså! Så gøy! Etter en ganske grønnkålbasert start i fjor, har jeg i år sådd og sådd allslags urter og grønnsaker. I juni gikk jeg og plukket et og et jordbær sånn annenhver dag, men nå i juli går det virkelig an å høste…
-
Kremet risotto med sopp og erter
Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…
2 thoughts on “Fennikelrisotto med sitron”
Leave a Reply
Hei, siden du sier at det er bedre å la gjestene vente på risottoen enn motsatt: Ca. hvor lang tid tar det å lage denne retten?
Maks en halvtime 🙂