Kokosiskaffe
Kjempegodt på varme dager!
Lag isbiter av kokosmelk – og du har en kjempegod iskaffe klar på et par minutter når du trenger det. Det eneste som tar tid her er at isbitene skal fryse, så jeg anbefaler å ha et brett med dem i fryseren til enhver tid.
Kokosiskaffe
Iskaffe av hjemmelagde kokosisbiter, sjokoladesaus og espresso.
Ingredients
- 4 dl kokosmelk
- 2 enkle espresso eller doble, for mer kaffesmak
- sjokoladesaus
Instructions
- Hvis du vil ha kokoskrem på toppen av iskaffen, kan du ta av litt av det tykke laget øverste på kokosmelken, sette det i kjøleskap og vispe det før servering.
- Rør godt i (resten av) kokosmelken. Hell den over i isbitformer og frys (kokosmelk er for tyktflytende til å fungere i isbitposer).
- Når melken er blitt til isbiter har du dem over i en blender sammen med espresso. Kjør i 10-15 sekunder slik at isbitene knuses ganske godt.
- Hell sjokoladesaus langs kantene i to glass, hell på iskaffen, topp det hele med kokoskrem og kanskje litt mer sjokoladesaus.
- Server!
Flere oppskrifter
-
Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
-
Kaffeisbiter
Kjempelure for å redusere matsvinn, og for å ha iskaffen lett tilgjengelig.