Go Back

Fennikelrisotto med sitron

Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 6 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 1 fennikel
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 sitron
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl risottoris
  • 2 ss vegansk margarin
  • salt
  • pepper
  • pinjekjerner til servering
  • persille til servering

Instructions
 

  • Varm opp grønnsakskraften og hold den cirka ved kokepunktet til du skal begynne å koke risottoen.
  • Skjær fennikel i mellomstore biter. Finhakk sjalottløk.
  • Riv skallet av sitronen.
  • Knus fennikelfrøene i en morter eller kaffekvern.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i fennikel og løk og la det surre i noen minutter. Rør inn knuste fennikelfrø og ris og la det surre i noen minutter til.
  • Hell på cirka to desiliter av grønnsakskraften og la den koke inn. Gjenta til risen er mør. Pass på at det ikke blir for mye væske.
  • Vend inn halvparten av sitronskallet og margarinen. Smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt litt sitronsaft også.
  • Server risottoen med en gang. Topp den med resten av sitronskallet, pinjekjerner og persille.
Keyword fenikkel, risotto