6dlgrønnsakskrafteller vann med økologisk buljongpulver
1fennikel
1sjalottløkeller annen liten løk
1sitron
1tsfennikelfrø
2ssolivenolje
2dlrisottoris
2ssvegansk margarin
salt
pepper
pinjekjernertil servering
persilletil servering
Instructions
Varm opp grønnsakskraften og hold den cirka ved kokepunktet til du skal begynne å koke risottoen.
Skjær fennikel i mellomstore biter. Finhakk sjalottløk.
Riv skallet av sitronen.
Knus fennikelfrøene i en morter eller kaffekvern.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i fennikel og løk og la det surre i noen minutter. Rør inn knuste fennikelfrø og ris og la det surre i noen minutter til.
Hell på cirka to desiliter av grønnsakskraften og la den koke inn. Gjenta til risen er mør. Pass på at det ikke blir for mye væske.
Vend inn halvparten av sitronskallet og margarinen. Smak til med salt og pepper, tilsett eventuelt litt sitronsaft også.
Server risottoen med en gang. Topp den med resten av sitronskallet, pinjekjerner og persille.