Eplegrøt

Eplegrøt

Tradisjonsrik høstdessert.

Mor og far har epler i hagen. Skikkelig mange epler. Mange flere enn de klarer å spise selv. Snill som jeg er, stiller jeg mer enn gjerne opp på epleplukking og eplespising. Mye går til juicing, syltetøy og bakst (visste du at eplemos erstatter egg i kaker?), men av og til slår jeg til med en god, gammeldags dessert også.

Eplegrøt er kjempegodt med litt plantemelk- eller fløte, og smaker like godt lun som kald.

Eplegrøt

Nydelig tradisjonsdessert som smaker aller best servert med litt melk og/eller fløte.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 epler
  • 8 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 2 ss potetmel
  • melk/ fløte

Instructions
 

  • Skrell eplene og kutt dem i biter. Kast kjernen. Kok opp vann og sukker i en gryte. Ha i eplene og kok dem møre. Dette tar mellom 10 og 20 minutter.
  • Lag jevning av potetmel og vann, og hell det over i gryten. La grøten koke opp igjen.
  • Hell over i en serveringsbolle, og sett kaldt fram til servering.
  • Eplegrøt smaker godt med litt vegetabilsk melk eller fløte.
Keyword eple, eplegrøt

Flere oppskrifter

  • Vegansk eplekake

    Vegansk eplekake

    Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.

    Les mer

  • Tilslørte bondepiker

    Tilslørte bondepiker

    Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg.  Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…

    Les mer

  • Eplesyltetøy

    Eplesyltetøy

    Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating