Eplegrøt
Tradisjonsrik høstdessert.
Mor og far har epler i hagen. Skikkelig mange epler. Mange flere enn de klarer å spise selv. Snill som jeg er, stiller jeg mer enn gjerne opp på epleplukking og eplespising. Mye går til juicing, syltetøy og bakst (visste du at eplemos erstatter egg i kaker?), men av og til slår jeg til med en god, gammeldags dessert også.
Eplegrøt er kjempegodt med litt plantemelk- eller fløte, og smaker like godt lun som kald.
Eplegrøt
Ingredients
- 5 epler
- 8 dl vann
- 3 ss sukker
- 2 ss potetmel
- melk/ fløte
Instructions
- Skrell eplene og kutt dem i biter. Kast kjernen. Kok opp vann og sukker i en gryte. Ha i eplene og kok dem møre. Dette tar mellom 10 og 20 minutter.
- Lag jevning av potetmel og vann, og hell det over i gryten. La grøten koke opp igjen.
- Hell over i en serveringsbolle, og sett kaldt fram til servering.
- Eplegrøt smaker godt med litt vegetabilsk melk eller fløte.
Flere oppskrifter
-
Vegansk eplekake
Dette er en klassisk oppskrift med epler, kanel og strøsukker. Kaken smaker knallgodt med vaniljeis eller pisket krem til.
-
Tilslørte bondepiker
Jeg er ikke helt sikker på at jeg elsker navnet “tilslørte bondepiker”, men innholdet i retten er så godt det kan bli, spør du meg. Eplemos (fra hagen!), pisket krem og stekte brødsmuler (restemat!) legges lagvis i glass, og sammen blir det rett og slett…
-
Eplesyltetøy
Epletrærne i hagen leverer og leverer, veldig kjekt! Men dersom eplene ikke høstes når de er modne, faller de til slutt ned, og det er ikke noe kjekt.