Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Eplegrøt
Nydelig tradisjonsdessert som smaker aller best servert med litt melk og/eller fløte.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
10
minutes
mins
Cook Time
25
minutes
mins
Total Time
35
minutes
mins
Course
Dessert
Cuisine
norsk
Servings
4
porsjoner
Ingredients
5
epler
8
dl
vann
3
ss
sukker
2
ss
potetmel
melk/ fløte
Instructions
Skrell eplene og kutt dem i biter. Kast kjernen. Kok opp vann og sukker i en gryte. Ha i eplene og kok dem møre. Dette tar mellom 10 og 20 minutter.
Lag jevning av potetmel og vann, og hell det over i gryten. La grøten koke opp igjen.
Hell over i en serveringsbolle, og sett kaldt fram til servering.
Eplegrøt smaker godt med litt vegetabilsk melk eller fløte.
Keyword
eple, eplegrøt