Chocolate pot de crème
Fransk favoritt helt uten egg og meieriprodukter.
Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper.
Pot de crème lages vanligvis med egg, eggeplommer, fløte, melk og en smak, ofte vanilje eller sjokolade, men her på vegetarbloggen er vi ikke så glade i verken egg eller meieriprodukter, så her tar vi en mye enklere variant.
For deg som ikke liker kokosmelk så kan jeg trøste med at du ikke kjenner smaken i retten i det hele tatt. Selv har jeg tatt i noen dråper appelsinekstrakt, men dette kan byttes ut om du ikke er så glad i appelsin. Prøv med kirsebær, vanile, nøtter.. eller enkelt og greit mer sjokolade.
Chocolate pot de crème
Ingredients
- 150 g veganske sjokoladeknapper eventuelt finhakket sjokolade
- 2 ss agavesirup
- noen dråper appelsinekstrakt
- 3 dl kokosmelk
Instructions
- Finn fram 8 espressokopper eller andre små kopper/skåler.
- Ha sjokoladeknapper, agavesirup og appelsinekstrakt i en kjøkkenmaskin/blender. Dersom den ikke er helt tett er det greit å ha klar et rent kjøkkenhåndkle som du kan legge rundt kanten (det kommer til å sprute).
- Kok forsiktig opp kokosmelken. Med en gang du koker tar du den av platen og heller den over i kjøkkenmaskinen. Ta på maskinen og la det kjøre til du har en jevn væske – dette går veldig kjapt.
- Hell forsiktig over i koppene og sett kaldt. Etter 4-5 timer er desserten klar til å serveres.
Flere oppskrifter
-
Sticky toffee pudding
Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk.
-
Luftig sjokolademousse med to ingredienser
Dette her er virkelig en «go to»-dessertoppskrift for min del. Den fungerer nesten med alle allergier, den er sååå enkel å lage og smaker skikkelig godt! Det eneste du trenger er en plantefløte til visping, og en melkefri sjokolade.
-
Banandessert
Dette er en aldeles nydelig banandessert som består av bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade. Helt perfekt for alle som liker banan. Ekstra kjekt om du har bananer som begynner å bli brune liggende! Spesielt puddingen blir ikke noe bra med grønne bananer.