Chocolate pot de crème

Chocolate pot de crème

Fransk favoritt helt uten egg og meieriprodukter. 

Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper.

Pot de crème lages vanligvis med egg, eggeplommer, fløte, melk og en smak, ofte vanilje eller sjokolade, men her på vegetarbloggen er vi ikke så glade i verken egg eller meieriprodukter, så her tar vi en mye enklere variant.

For deg som ikke liker kokosmelk så kan jeg trøste med at du ikke kjenner smaken i retten i det hele tatt. Selv har jeg tatt i noen dråper appelsinekstrakt, men dette kan byttes ut om du ikke er så glad i appelsin. Prøv med kirsebær, vanile, nøtter.. eller enkelt og greit mer sjokolade.

Chocolate pot de crème

Fransk favoritt helt uten egg og meieriprodukter. 
Cook Time 15 minutes
Nedkjøling 5 hours
Total Time 5 hours 15 minutes
Course Dessert
Cuisine fransk
Servings 8 små kopper

Ingredients
  

  • 150 g veganske sjokoladeknapper eventuelt finhakket sjokolade
  • 2 ss agavesirup
  • noen dråper appelsinekstrakt
  • 3 dl kokosmelk

Instructions
 

  • Finn fram 8 espressokopper eller andre små kopper/skåler.
  • Ha sjokoladeknapper, agavesirup og appelsinekstrakt i en kjøkkenmaskin/blender. Dersom den ikke er helt tett er det greit å ha klar et rent kjøkkenhåndkle som du kan legge rundt kanten (det kommer til å sprute).
  • Kok forsiktig opp kokosmelken. Med en gang du koker tar du den av platen og heller den over i kjøkkenmaskinen. Ta på maskinen og la det kjøre til du har en jevn væske – dette går veldig kjapt.
  • Hell forsiktig over i koppene og sett kaldt. Etter 4-5 timer er desserten klar til å serveres.
Keyword sjokolade

Flere oppskrifter

  • Sticky toffee pudding

    Sticky toffee pudding

    Klissete og knallgod karamellkake helt uten egg og melk. 

  • Luftig sjokolademousse med to ingredienser

    Luftig sjokolademousse med to ingredienser

    Dette her er virkelig en «go to»-dessertoppskrift for min del. Den fungerer nesten med alle allergier, den er sååå enkel å lage og smaker skikkelig godt! Det eneste du trenger er en plantefløte til visping, og en melkefri sjokolade.

  • Banandessert

    Banandessert

    Dette er en aldeles nydelig banandessert som består av bananpudding, bananskiver, pisket krem og revet sjokolade. Helt perfekt for alle som liker banan. Ekstra kjekt om du har bananer som begynner å bli brune liggende! Spesielt puddingen blir ikke noe bra med grønne bananer.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating