Hveteboller

Hjemmelaget er best – og disse kan du servere til enhver anledning.
Glem tipakningene du får kjøpt i kiosker og bensinstasjoner! Hjemmelagde boller er best, og slettes ikke vanskelige å lage.

Veganske hveteboller
Ingredients
- 500 g hvetemel + ekstra til utbaking
- 100 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts malt kardemomme
- 0,5 ts bakepulver
- 100 g vegansk margarin
- 3,5 dl soyamelk eventuelt annen plantemelk
- 50 g fersk gjær eventuelt 1 pose tørrgjær
- soyamelk til pensling
Instructions
- Bland mesteparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver i en stor bolle. Smuldre smøret i melblandingen.
- Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og hell over i melblandingen.
- Nå gjelder det å elte godt. Har du kjøkkenmaskin med eltekrok er det lurt å bruke den. Spe med litt og litt av resten av melet til deigen slipper bollen.
- Dekk bollen til, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
- Ha litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Elt den kjapt sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.
- Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir, dekk dem til med et kjøkkenhåndkle eller tilsvarende.
- Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene i 20-30 minutter.
- Pensle med soyamelk og stek bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter.
Notes
Andre boller
-
Tiramisuboller
Luftige hveteboller med maripankrem, ostekrem, kaffesmak og et lite dryss kakaopulver – heftig inspirert av den italienske favorittdesserten.
-
Banansplittboller
Se for deg dette: nybakte boller fylt med varmt sjokoladefyll og varm banan, serverte med pisket krem og friske bær…
-
Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær
Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.
-
Eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt
Med god hjelp av eltefri bakst-dronningen Ina, mener jeg at jeg har funnet fram til de aller beste veganske, eltefrie bollene. Disse snurrene smaker fantastisk, har en veldig god konsistens, og ikke minst: de hever skikkelig bra og blir supersaftige.
-
Hasselnøttboller
Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.
-
«Monkey bread» (bollekake)
«Monkey bread» er et mykt, søtt, klissete bakverk som består av små boller rullet i kanel. Navnet kommer visstnok fra at man forsyner seg fra kaken som en apekatt ville ha gjort – ved å dra det fra hverandre med fingrene. Så der lærte vi…
15 thoughts on “Hveteboller”
Leave a Reply
Brukte tørrgjær når jeg skulle lage disse og håpte det skulle gå bra. Der tok jeg feil, bollene nektet å heve noe særlig og endte opp halvrå inni Tenkte bare å informere om min feil slik at ikke flere går i fella, haha.
Jeg bruker tørrgjær i de hele veien og det går kjempefint 🙂 Sjekket du at gjæren reagerte med væsken før du hadde i det tørre?
Hvordan tror du at det ville gått om jeg hadde byttet smøret med matolje? (Her jeg bor selges det dessverre ikke vegansmør)
Tror det går helt fint 🙂
Har du sett melange sitt smør uten melk? Det er vegansk:)
Kaja: Mener jeg har lest at melange sitt smør uten melk (dersom du mener det blå) ikke er vegansk grunnet vitaminene man finner i det
Dog, likevel bedre enn vanlig smør
Recept med varor jag förstår vad de är, fin site med både förklaring o bilder .
Tack .
Få se hur de går o baka .
Takk for det 🙂 Håper det gikk greit å bake!
Nydelige, takk for en god oppskrift. Brukte lønnesirup, ikke sukker, men skal lage disse igjen snarest. med et naturlig/uraffinert sukker.
Ohlala, så det fungerte godt med lønnesirup? Må testes!
Hvor mange boller blir dette?
Cirka 16 🙂
Sikkert dumt spørsmål, men kan man bruke annen melk enn soya? Mandel for eksempel?
Jepp, det går kjempefint 🙂
Jeg bruker alltid denne oppskriften til boller, blir alltid bra!