Hveteboller

Hveteboller

Hjemmelaget er best – og disse kan du servere til enhver anledning.

Glem tipakningene du får kjøpt i kiosker og bensinstasjoner! Hjemmelagde boller er best, og slettes ikke vanskelige å lage.

veganske hveteboller

Veganske hveteboller

Luftige og smaksrike – helt uten egg og smør. Med denne oppskriften for hånd, kan du lett lage fastelavnsboller, sjokoladeboller, rosinboller, skoleboller og så videre – det er bare litt justeringer i fyll og pynt som skal til.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course bakst
Cuisine nordisk
Servings 16 boller

Ingredients
  

  • 500 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g vegansk margarin
  • 3,5 dl soyamelk eventuelt annen plantemelk
  • 50 g fersk gjær eventuelt 1 pose tørrgjær
  • soyamelk til pensling

Instructions
 

  • Bland mesteparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver i en stor bolle. Smuldre smøret i melblandingen.
  • Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og hell over i melblandingen.
  • Nå gjelder det å elte godt. Har du kjøkkenmaskin med eltekrok er det lurt å bruke den. Spe med litt og litt av resten av melet til deigen slipper bollen.
  • Dekk bollen til, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Ha litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Elt den kjapt sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.
  • Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir, dekk dem til med et kjøkkenhåndkle eller tilsvarende.
  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene i 20-30 minutter.
  • Pensle med soyamelk og stek bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Notes

Ønsker du rosinboller, er det bare å blande en håndfull rosiner inn i deigen før du ruller ut bollene.
Keyword boller, fastelavn

Andre boller

  • Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær

    Eltefrie boller med vaniljekrem og blåbær

    Saftige boller med vegansk vaniljekrem og friske blåbær.

    Les mer

  • Eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt

    Eltefrie boller med sjokolade og hasselnøtt

    Med god hjelp av eltefri bakst-dronningen Ina, mener jeg at jeg har funnet fram til de aller beste veganske, eltefrie bollene. Disse snurrene smaker fantastisk, har en veldig god konsistens, og ikke minst: de hever skikkelig bra og blir supersaftige.

    Les mer

  • Hasselnøttboller

    Hasselnøttboller

    Supernydelige eltefrie boller med hasselnøttfyll, vaniljekrem og knasende nøttebiter på toppen.

    Les mer

  • «Monkey bread» (bollekake)

    «Monkey bread» (bollekake)

    «Monkey bread» er et mykt, søtt, klissete bakverk som består av små boller rullet i kanel. Navnet kommer visstnok fra at man forsyner seg fra kaken som en apekatt ville ha gjort – ved å dra det fra hverandre med fingrene. Så der lærte vi…

    Les mer

  • Veganske rosinboller

    Veganske rosinboller

    Rosinboller har alltid vært favoritter hos meg, og på trilletur da jeg var liten ble det ofte brukt som bestikkelse dersom den som trillet meg ville stoppe og snakke med noen kjente. Dette er min favorittoppskrift på saftige boller med bitte litt sprø overflate (ikke…

    Les mer

  • Veganske fastelavnsboller

    Veganske fastelavnsboller

    Nydelige hveteboller fylt med syltetøy og krem, og toppet med herlig melis – helt uten egg og melk.

    Les mer



15 thoughts on “Hveteboller”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating