Go Back
veganske hveteboller

Veganske hveteboller

Luftige og smaksrike - helt uten egg og smør. Med denne oppskriften for hånd, kan du lett lage fastelavnsboller, sjokoladeboller, rosinboller, skoleboller og så videre - det er bare litt justeringer i fyll og pynt som skal til.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Heving 1 hour 30 minutes
Total Time 2 hours
Course bakst
Cuisine nordisk
Servings 16 boller

Ingredients
  

  • 500 g hvetemel + ekstra til utbaking
  • 100 g sukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 0,5 ts bakepulver
  • 100 g vegansk margarin
  • 3,5 dl soyamelk eventuelt annen plantemelk
  • 50 g fersk gjær eventuelt 1 pose tørrgjær
  • soyamelk til pensling

Instructions
 

  • Bland mesteparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver i en stor bolle. Smuldre smøret i melblandingen.
  • Varm opp melken til den blir lunken, rundt 37 grader. Rør gjæren ut i den, og hell over i melblandingen.
  • Nå gjelder det å elte godt. Har du kjøkkenmaskin med eltekrok er det lurt å bruke den. Spe med litt og litt av resten av melet til deigen slipper bollen.
  • Dekk bollen til, og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted, ca. 45-60 minutter.
  • Ha litt mel på kjøkkenbenken, og ha deigen over. Elt den kjapt sammen. Rull den ut til en pølse, og del opp i like emner.
  • Trill ut boller. Plasser på stekebrett dekket med bakepapir, dekk dem til med et kjøkkenhåndkle eller tilsvarende.
  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Etterhev bollene i 20-30 minutter.
  • Pensle med soyamelk og stek bollene i stekeovnen i ca. 10 minutter.

Notes

Ønsker du rosinboller, er det bare å blande en håndfull rosiner inn i deigen før du ruller ut bollene.
Keyword boller, fastelavn