Vegansk ukemeny: uke 12, 2025

Syv middagsretter, én dessert, samt noe godt å bake – alt helt plantebasert.
1

Mandag: gulrotsuppe med røde linser
En nydelig, mettende og næringsrik suppe som du lager på en liten halvtime.
Klikk her for oppskrift
2

3

Onsdag: quinoaboller
Altså denne oppskriften er helt perfekt når du har rester av kokt quinoa! Bollene smaker knallgodt, du kan variere med mange type grønnsaker inni, og konsistensen er saftig inni og knallsprø utenpå. Akkurat slik jeg liker det!
Klikk her for oppskrift
4

Torsdag: indisk linsegryte med søtpotet
Nydelig linsestuing – daal – med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder.
Klikk her for oppskrift
5

Fredag: blomkåltaco med tahinisaus
Smaksrik taco med sprøbakt blomkål og kremet tahinisaus.
Klikk her for oppskrift
6

Lørdag: pulled jackfruit-sandwich à la Mablis
Klikk her for oppskrift
7

8

Ukens dessert: pannekaker
Supergode veganske "crepes" som passer med masse gode toppinger. For eksempel is. Og sjokoladesaus
Klikk her for oppskrift
9

Ukens bakst: bringebærcupcakes med kremostglasur
Søte og gode minikaker med bringebær i både røre og på toppen.
Klikk her for oppskrift
Flere oppskriftsforslag
-
Vegansk risgrøt
“Unødvendig med en oppskrift på risengrynsgrøt i en matblogg”, tenker du kanskje, men denne oppskriften har det altså tatt litt prøving og feiling å finne fram til. Det er melken det handler om.
-
Pastasalat med kikerter
Perfekt når du har rester av kokt pasta i kjøleskapet. Tahinidressingen her er en av mine favoritter, og smaker godt sånn ca. til alt.
-
Spicy “ramen”
Jeg føler at ramen-oppskrifter er noe superhellig, som man helst ikke skal begi seg ut på før man har gått på kurs ca. like lang tid som det tar å bli pilot. Og det er jeg rett og slett ikke tålmodig nok til.