Taco fra Sykt billig

Taco fra Sykt billig

Slik lager du ditt eget taco”kjøtt” av sopp, nøtter og krydder.

Jeg er på dag tre i måneden med svært lavt matbudsjett, og det går fortsatt strålende. Skulle bare mangle, strengt tatt.

I dag har jeg ryddet i frukt og grønt i kjøleskapet, og fått en god oversikt over hva jeg har – og hva som bør brukes opp relativt kjapt. Tre store aromasopp fikk den tvilsomme æren av å bli prioritert, og ikke lenge etterpå var de blitt til tacofyll.

Oppskriften, som jeg faktisk fant i min egen kokebok, passet helt super – hovedingrediensen er nemlig, i tillegg til sopp, valnøtter, som jeg også har mye igjen av i en åpnet pose.

Som tilbehør valgte jeg hummus, rett og slett for å få inn litt mer protein i tacoen (pluss det er godt), samt salat, reddik og gresskarkjerner. Her kan du fint variere med andre typer tilbehør, kanskje finner du noe her, for eksempel?

Vegansk taco”kjøtt” med sopp og nøtter

Krydret og smaksrikt tacofyll servert i tortillas med hummus, salat og gresskarkjerner. Denne oppskriften er både god, enkel og billig.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Taco"kjøtt"

  • 150 g sopp
  • 75 g valnøtter
  • 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts koriander
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • salt

Hummus

  • 4 dl kikerter innhold fra 1 boks/kartong, eller 2 dl som du bløtlegger og koker selv
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 4 ss tahini
  • litt vann
  • litt salt

Tilbehør

  • tortillas eller tacoskjell
  • salat
  • reddik
  • gresskarkjerner
  • eller noe annet du liker til taco

Instructions
 

Taco"kjøtt"

  • Del soppen i litt mindre biter. Ha den i en foodprocessor eller blender. Tilsett nøtter, løk, hvitløk og chili, bruk pulse-funksjonaliteten og grovhakk det hele. Heller litt for store biter enn litt for små, om du er i tvil.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander og røkt paprikapulver, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett soppblandingen, krydre med litt salt og la det hele steke videre til soppen begynner å bli gyllen. Spe ev. med litt mer olje om det blir tørt, og smak gjerne til med mer krydder og/eller salt.

Hummus

  • Ha kikerter, 1 hvitløk, 1 ss sitronsaft, tahini, litt vann og litt salt i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Spe ev. med litt mer vann for å justere konsistensen, og smak til med salt og eventuelt med hvitløk, sitronsaft og tahini.

Montering

  • Varm opp tortillas eller tacoskjell, og fyll dem med hummus, soppblanding og det du har lyst på av tilbehør.
Keyword fritert sopp, taco

Flere oppskrifter

  • Ripssalsa

    Ripssalsa

    Ripsbær til taco – tenk det! Under mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer, plukket jeg en del ripsbær.

    Les mer

  • Meksikansk ris

    Meksikansk ris

    I sommer var jeg på Månefestivalen og testa ut maten, og la ut meningene mine på Instagram. Jeg fikk veldig mange spørsmål om noe så detaljert som risen til Los Tacos, som alle syntes så fristende ut (og ja, den smaker godt!).

    Les mer

  • Tahinisaus til taco

    Tahinisaus til taco

    Lettvint saus som passer utmerket til taco og andre typer meksikansk mat. Ooog til salater. Og falafel. 

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating