Go Back

Vegansk taco"kjøtt" med sopp og nøtter

Krydret og smaksrikt tacofyll servert i tortillas med hummus, salat og gresskarkjerner. Denne oppskriften er både god, enkel og billig.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

Taco"kjøtt"

  • 150 g sopp
  • 75 g valnøtter
  • 0,5 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts koriander
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • salt

Hummus

  • 4 dl kikerter innhold fra 1 boks/kartong, eller 2 dl som du bløtlegger og koker selv
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1-2 ss sitronsaft
  • 4 ss tahini
  • litt vann
  • litt salt

Tilbehør

  • tortillas eller tacoskjell
  • salat
  • reddik
  • gresskarkjerner
  • eller noe annet du liker til taco

Instructions
 

Taco"kjøtt"

  • Del soppen i litt mindre biter. Ha den i en foodprocessor eller blender. Tilsett nøtter, løk, hvitløk og chili, bruk pulse-funksjonaliteten og grovhakk det hele. Heller litt for store biter enn litt for små, om du er i tvil.
  • Varm opp olje til medium/høy temperatur i en stekepanne. Ha i spisskummen, paprikapulver, koriander og røkt paprikapulver, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett soppblandingen, krydre med litt salt og la det hele steke videre til soppen begynner å bli gyllen. Spe ev. med litt mer olje om det blir tørt, og smak gjerne til med mer krydder og/eller salt.

Hummus

  • Ha kikerter, 1 hvitløk, 1 ss sitronsaft, tahini, litt vann og litt salt i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Spe ev. med litt mer vann for å justere konsistensen, og smak til med salt og eventuelt med hvitløk, sitronsaft og tahini.

Montering

  • Varm opp tortillas eller tacoskjell, og fyll dem med hummus, soppblanding og det du har lyst på av tilbehør.
Keyword fritert sopp, taco