De beste veganske julekakene

De beste veganske julekakene

Å bake til jul uten egg, smør og gelatin går helt fint – med et par justeringer. Her er en hel haug julekakeoppskrifter som fungerer godt helt plantebasert.

1
Fylte bringebærhjerter
Kanskje den aller vakreste julekaken å gi i gave?
På engelsk kalles disse "linzer cookies", og de er obligatoriske i julebaksten. Kaken består av to kjeks, der den ene har et hull i midten. Mellom kjeksene ligger et tynt lag syltetøy, som viser fint gjennom hullet.
Klikk her for oppskrift
2
Bondekaker
Herlige julekaker med kryddersmak.
Klikk her for oppskrift
3
Kokoscookies
Kjempegode julekaker med masse kokossmak. Disse tåler fint å dyppes i sjokolade, da bør de i så fall oppbevares i kjøleskap frem til servering.
Klikk her for oppskrift
4
Risboller
Nydelig julesnop som spesielt slår an hos de litt yngre gjestene.
Klikk her for oppskrift
5
Lussekatter
Obligatorisk til Lucia.
Klikk her for oppskrift
6
Sjokoladepinner
Knallgode, småseige julekaker med masse sjokoladesmak. 
Klikk her for oppskrift
7
Pepperkakecookies
Cookies med smak av pepperkaker – men som er mye enklere å lage.
Klikk her for oppskrift
8
Ingefærnøtter
Nydelige småkaker med ingefær og kanel. For enda litt mer smak kan du ha i litt muskat og/eller kardemomme.
Klikk her for oppskrift
9
Serinakaker
Lettvint oppskrift der vi bruker soyayoghurt istedenfor ett.
Klikk her for oppskrift
10
veganske biscotti uten egg og melk vegetarbloggen
Biscotti
Nydelige italienske dessertkjeks med smak av mandler, appelsin og sjokolade. Smaker godt med espresso, og smaker godt til jul.
Klikk her for oppskrift

Skal du lage julesnop også?

  • Risboller

    Risboller

    Dette er kanskje min absolutte favoritt når det kommer til julesnop, og hvert år lager jeg en stor batch.

    Klikk her for oppskrift

  • Ovnsstekt pecan-knekk

    Ovnsstekt pecan-knekk

    Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for å lage knekk, på grunn av brannfaren. Nå skal vi aldri le av det med…

    Klikk her for oppskrift

  • Puffet ris-konfekt

    Puffet ris-konfekt

    Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.

    Klikk her for oppskrift



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *