Ukemeny: uke 34, 2024

Ukemeny: uke 34, 2024

370 innlegg er nå på plass på denne nye bloggen min. Eller, 371 med denne ukemenyen.

Cirka 2300 gjenstår. Hu hei, dette blir et evighetsprosjekt.

Jeg går altså gjennom hvert eneste blogginnlegg fra Vegetarbloggen, og flytter dem over hit.

Det som tar mest tid, er at alle oppskriftene blir lagt inn i en egen oppskriftsmodul. I første omgang blir de mer brukervennlige og oversiktlige. Når oppskriftene er på plass i disse modulene blir det dessuten mye enklere for meg å lage ukemenyer og andre menyforslag, og jeg håper de også blir kjekkere for deg som leser å bruke.

På sikt håper jeg i tillegg å oppgradere til en litt bedre versjon, og da blir det mange flere muligheter for deg som bruker. Men først må alle oppskriftene legges inn.

Jeg går også gjennom kategorisering og tagging av alle oppskriftene, slik at jeg skal kunne lage med brukervennlige menyer, og at det blir enklere å kunne anbefale relaterte oppskrifter.

Sist, men ikke minst, må bilder plasseres på nytt, og det er jammen også et lite puslespill.

Mye arbeid, ja, men herlighet så gøy å bli kjent med sin egen blogg og sine egne oppskrifter på ny! Her har jeg satt sammen ukemeny med et par nye oppskrifter – og en liten haug jeg hadde glemt ut at jeg hadde.

Håper du finner noe som frister!

1
Mandag: minestronesuppe
Supergod italiensk bondesuppe som du lager på cirka en halvtime.
Klikk her for oppskrift
2
Tirsdag: pasta med palmekål og småtomater
Lettvint pastarett med bare syv ingredienser. Savner du protein i retten, kan du toppe med pinjekjerner eller ovnsbakte, grovhakka mandler.
Klikk her for oppskrift
3
falafel med hummus og ptoetbåter
Onsdag: falafel med hummus og båtpoteter
Dette er en kombinasjon av to av mine aller mest populære oppskrifter, falafel og hummus, i den formen jeg spiser dem aller oftest selv: med stekte potetbåter og pitabrød.
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: aloo gobi
Indisk favoritt med poteter og blomkål. Server gjerne med naan og chutney, eller en daal for høyere proteininnhold.
Klikk her for oppskrift
5
Fredag: quesadilla med spicy avokadosaus
Server den som den er, eller kombiner med andre meksikanske retter – eller masse tilbehør.
Klikk her for oppskrift
6
Lørdag: høstens lasagne
Vegansk lasagne med masse grønnsaker og gode sauser.
Klikk her for oppskrift
7
vegansk valnøttbourguignon med potetstappe
Søndag: valnøttbourguignon med potetstappe
Knallgod gryterett med enormt mye god smak av Frankrike.
Klikk her for oppskrift
8
Ukens dessert: tilslørte bondepiker
Klassisk og kjempegod sommerdessert i vegansk versjon.
Klikk her for oppskrift
9
Ukens bakst: ostekakebrownies
Supersaftige brownies med masse smak av sjokolade PLUSS ostekake!
Klikk her for oppskrift

Flere oppskriftsforslag

  • Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    Oppskriftene fra Oslo Vegetarfestival

    I helgen fikk jeg holde matkurs på Oslo Vegetarfestival, og det var skikkelig stas. Det er noe helt eget med å møte folk som er nysgjerrige på plantebasert mat og som har lyst til å lære mer. Den entusiasmen smitter! At festivalen i 15 år…

    Les mer

  • Ti veganske salater til sommer, piknik og grill

    Ti veganske salater til sommer, piknik og grill

    Mine beste veganske salater – friske, enkle og uten kjøtt og melk. Perfekte til grill, piknik og sommermiddager, og ideelle for en sunn og smaksrik matopplevelse.

    Les mer

  • Lag ditt eget veganske pålegg

    Lag ditt eget veganske pålegg

    På utkikk etter gode oppskrifter på vegansk pålegg? Her har jeg samlet 11 varianter – fra cashewbasert smørepålegg og hjemmelaget pesto, til søte og salte favoritter som passer til både frokost og kvelds.

    Les mer



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *