Patatas bravas

Patatas bravas

Knallgod tapas som kan lages på mange ulike måter. Her er min favorittmetode: jeg koker poteter i litt krydder, før de stekes og tilsettes en smaksrik tomatsaus. Enkelt og greit!

Denne retten kan serveres som en enkel tapas, gjerne sammen med litt godt å drikke. Du kan også sette sammen flere spanske retter slik at det blir et større måltid.

Patatas bravas

Stekte og krydra poteter servert med en knallgod tomatsaus.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course tapas
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 2 ts salt
  • 2 laurbærblader
  • 800 g poteter
  • olje til steking

Tomatsaus:

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • olje
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts sukker
  • 4 dl knuste tomater
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Kok opp godt med vann i en gryte. Ha i spisskummen, røkt paprikapulver, salt og laurbærblader.
  • Skjær potetene i ganske store terninger (lengder på 1-1,5 cm er bra). Bruker du småpoteter holder det å skjære dem i to.
  • Ha dem i det kokende vannet, og kok til de såvidt er møre, ca. 5-10 minutter. Sil av vannet.
  • Før servering varmer du olje til høy temperatur i en stekepanne, og steker potetene til de er gylne. Hell eventuell ekstra olje av, og servér med tomatsausen, eventuelt med en god aioli.

Tomatsaus:

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Varm opp oljen til medium temperatur i en liten gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk, chili, røkt paprikapulver og sukker, og la det surre i noen minutter til løken er blank og myk.
  • Tilsett tomater, og la det hele putre til potetene er klare. Smak til med salt og pepper.

Notes

Dersom du vil gjøre klar retten på forhånd, kan du koke poteter og lage tomatsausen tidligere på dagen (eller dagen før), og varme alt i stekepannen rett før servering.
Keyword poteter

Flere oppskrifter

  • Hvitløkspinner

    Hvitløkspinner

    Disse er enormt gode som tilbehør til pasta, suppe eller salat, eller servert som en tapasrett (gjerne med hvitløksdipp til).

  • Fritert aubergine

    Fritert aubergine

    Dette er en tradisjonell, lettvint tapasrett med få ingredienser, som gir deg skikkelig mye smak for innsatsen. Faktisk var jeg ganske skeptisk da jeg satt i gang selv, men heldigvis var det ingenting å være redd for. Disse er sprø, saftige og smaksrike, og passer…

  • Empanadas

    Empanadas

    Empanadas er skikkelig, skikkelig godt, og kan fylles med enormt mye forskjellig. De eneste to grunnene til at jeg ikke lager det oftere er 1. det tar halvannen time fra start til slutt og 2. jeg må vaske kjevlen min etterpå. Dårlige grunner, helt klart.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating