Ice Ice Coffee
Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.
Lunken kaffe er det verste som finnes, så derfor er det litt rart at iskald kaffe er noe av det beste! Men sånn er det bare, og når dagene blir lange og solen setter inn? Da er lite bedre i glasset enn en iskaffe.
Liker ikke kaffesmaken? Prøv en vegansk milkshake.
Å lage iskaffe selv er en enkel sak, trikset er å bruke sterk kaffe, gjerne en god espresso, og ikke være kjip på isbitene. Du kan også kjøre en vri der du fryser ned kaffe i isbitformer, og bruker dem som grunnlag for iskaffen. Det er en veldig fin måte å slippe å helle kald kaffe i vasken på.
Utstyr:
Du kommer langt med et høyt glass og en lang skje. Har du en cocktailshaker kan du riste iskaffen slik at isen raskt vil knuse litt, og drikken blir skikkelig nedkjølt. Et skritt videre er en blender eller foodprocessor som knuser is, bruker du det vil du kunne få en jevnere konsistens på iskaffen.
Isen:
I iskaffe kan du bruke vanlige isbiter av vann, eller du kan fryse ned små porsjoner av kokosmelk eller sjokolademelk, eller nettopp kaffe. Det er også mulig å bruke vanlig dessertis i iskaffen, da vil denne sette en veldig klar smak på det ferdig resultatet.
Tips:
Skal du blande flere flytende ingredienser med is, er det lurt å ha de kalde i først. Da vil kaffen kjøles ned raskere, og isen smelter senere.
Vil du tilsette sukker, bør du røre det ut i kaffen før den kjøles ned, da det ikke løser seg opp så godt i kald væske.
Oppskrifter
Flere oppskrifter
-
Vegansk pumpkin spice latte
Høstfavoritt med smak av gresskar, kanel, allehånde, muskat og ingefær.
-
Enkel smoothiebowl
Jeg har egentlig alltid vært en av dem som ikke forstår poenget med smoothies, når vi kan lage milkshakes. Men det var før jeg fant ut at smoothies fint kan erstatte den vanlige frokosten, og ikke minst – den kan toppes med masse digg! Plutselig…