Ukemeny: uke 30, 2024

Ukemeny: uke 30, 2024

Ukens meny består av retter som passer supert på sommeren; de går kjapt å lage, de bruker mange råvarer som er i sesong nå – og de henter mye inspirasjon fra sørligere breddegrader. For dem av oss som lengter etter litt mer varme.

1
Mandag: mild tomatsuppe à la Linda Stuhaug
En herlig, kremet tomatsuppe som slår an både hos barn og voksne.
Klikk her for oppskrift
2
Tirsdag: soppihop
En forms-lasagne med smak av India.
Klikk her for oppskrift
3
Onsdag: grønnkålbowl med knallgod dressing
Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med grønnkål, quinoa, nøtter, mango og en aldeles fabelaktig dressing!
Klikk her for oppskrift
4
Torsdag: ovnsbakt blomkål på libanesisk vis
Krydret og god blomkål med masse gode toppinger. Servér med litt couscous eller ris for et større måltid.
Klikk her for oppskrift
5
kjøttfri taco med søtpotet
Fredag: taco med quinoa og søtpotet
En nydelig smaksrik og næringsrik taco med søtpotet, quinoa, bønner og avokado.
Klikk her for oppskrift
6
Lørdag: søtpotet med indisk daal fra Sykt billig
Søtpotet er sykt godt i indiske gryter, men her gjør vi en liten vri på det hele og legger gryta oppi søtpoteten
Klikk her for oppskrift
7
Søndag: ovnsbakt falafel
Knallgod falafel som du enkelt baker i ovn.
Klikk her for oppskrift
8
Trifle med banan og sjokolade
Ukens dessert: trifle med banan og sjokolade
Nydelig dessert der kakebunn, sjokoladekrem og banan ligger lagvis. Lag den i porsjonsglass eller i en stor skål.
Klikk her for oppskrift
9
Ukens bakst: fudgekake
Nydelig sjokoladekake med sjokoladefudge-glasur.
Klikk her for oppskrift

Flere oppskriftsforslag

  • Plommetider (hej, hej)

    Plommetider (hej, hej)

    Lurer du på hva du skal gjøre med alle plommene i hagen? Her er mine beste forslag.

  • Ice Ice Coffee

    Ice Ice Coffee

    Her finner du mine beste tips til å bli superbarista på sommeren, pluss oppskrifter på veganske varianter av favoritter som bl.a. islatte, ismocca og frappe.

  • Tips med rips

    Tips med rips

    Det er om lag to millioner ripsbusker i Norge, og nå er de søtsure bærene i høysesong. Her er masse godt du kan lage med dem – både til å spise med en gang, og til å oppbevare til utover høsten.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *