Tomatrisotto

Tomatrisotto

Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer.

Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte noen tomater til meg.

Jeg føler jo det ikke hadde passet til prosjektet dersom de hadde gått i butikken og kjøpt dem, men disse tomatene hadde en annen historie. De var nemlig «nedfallsfrukt» fra et gartneri som selger tomater på stilk/grein. Dvs. at tomatene som ramler av ikke kan selges til butikker (!), og selges heldigvis til gaaanske lav pris til privatpersoner.

Jeg var så heldig å få noen av disse med meg hjem. Noen brukte jeg j denne risottoen – en enkel variant som plutselig ble fantastisk god fordi jeg blandet ovnsbakte tomater inn i den. Terningkast seks fra meg (i all beskjedenhet).

Tomatrisotto

Nydelig risotto med erter, basilikum og ovnsbakte tomater.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 1 stor porsjon

Ingredients
  

  • 50 g frosne erter
  • 10-12-14 småtomater
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 stilker basilikum
  • olje
  • oregano
  • salt
  • pepper
  • 4,5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning litt av kraften kan godt erstattes av hvitvin
  • 1,25 dl risottoris

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Skjær tomatene i to. Grovhakk løk og hvitløk, finhakk basilikum.
  • Ha litt olje på et stekebrett. Ha på tomatene, krydre med litt oregano, salt og pepper, og sett i ovnen mens du gjør klar resten. Jeg synes det er godt å steke dem så de nesten blir brente. Du kan også bruke lavere temperatur og la dem stå inne lenger.
  • Kok opp grønnsaksbuljong eller vann med buljongterning i en gryte. La det deretter stå på lav temperatur mens du lager risottoen.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i løk og hvitløk, og surr det i noen minutter. Ha deretter i ris, og la det surre litt lenger.
  • Spe deretter med litt og litt grønnsakskraft. La den koke helt inn mellom hver gang. Når du begynner å nærme det slutten av kraften, har du i ertene, og lar dem koke med risottoen.
  • Forsett med kraft til du er fornøyd med konsistensen på risen – den skal få en al dente-konsistens, og ikke blir grøtete. Rør inn tomatene til slutt.
  • Dryss over finhakket basilikum, og servér risottoen med en gang.
Keyword risotto

Flere oppskrifter

  • Tomatrisotto

    Tomatrisotto

    Denne oppskriften ble til på dag 26 av mitt «ikke kjøpe mat»-prosjekt i fjor sommer. Den siste uken av prosjektet var jeg tilbake på jobb etter sommerferie, og en stor fordel med det var kollegene mine. I dette tilfellet helt konkret to stk. som donerte…

  • Risotto med svartkål

    Risotto med svartkål

    Kjøkkenhage, altså! Så gøy! Etter en ganske grønnkålbasert start i fjor, har jeg i år sådd og sådd allslags urter og grønnsaker. I juni gikk jeg og plukket et og et jordbær sånn annenhver dag, men nå i juli går det virkelig an å høste…

  • Kremet risotto med sopp og erter

    Kremet risotto med sopp og erter

    Denne risottoen var overraskende god. Rett og slett. Jeg er veldig glad i risotto, lager det ofte – og stort sett med sopp i hovedrollen. Men denne varianten altså…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating