Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
Skjær tomatene i to. Grovhakk løk og hvitløk, finhakk basilikum.
Ha litt olje på et stekebrett. Ha på tomatene, krydre med litt oregano, salt og pepper, og sett i ovnen mens du gjør klar resten. Jeg synes det er godt å steke dem så de nesten blir brente. Du kan også bruke lavere temperatur og la dem stå inne lenger.
Kok opp grønnsaksbuljong eller vann med buljongterning i en gryte. La det deretter stå på lav temperatur mens du lager risottoen.
Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i løk og hvitløk, og surr det i noen minutter. Ha deretter i ris, og la det surre litt lenger.
Spe deretter med litt og litt grønnsakskraft. La den koke helt inn mellom hver gang. Når du begynner å nærme det slutten av kraften, har du i ertene, og lar dem koke med risottoen.
Forsett med kraft til du er fornøyd med konsistensen på risen - den skal få en al dente-konsistens, og ikke blir grøtete. Rør inn tomatene til slutt.
Dryss over finhakket basilikum, og servér risottoen med en gang.