Go Back

Tomatrisotto

Nydelig risotto med erter, basilikum og ovnsbakte tomater.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 1 stor porsjon

Ingredients
  

  • 50 g frosne erter
  • 10-12-14 småtomater
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 stilker basilikum
  • olje
  • oregano
  • salt
  • pepper
  • 4,5 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning litt av kraften kan godt erstattes av hvitvin
  • 1,25 dl risottoris

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
  • Skjær tomatene i to. Grovhakk løk og hvitløk, finhakk basilikum.
  • Ha litt olje på et stekebrett. Ha på tomatene, krydre med litt oregano, salt og pepper, og sett i ovnen mens du gjør klar resten. Jeg synes det er godt å steke dem så de nesten blir brente. Du kan også bruke lavere temperatur og la dem stå inne lenger.
  • Kok opp grønnsaksbuljong eller vann med buljongterning i en gryte. La det deretter stå på lav temperatur mens du lager risottoen.
  • Varm opp litt olje til medium/høy temperatur i en gryte. Ha i løk og hvitløk, og surr det i noen minutter. Ha deretter i ris, og la det surre litt lenger.
  • Spe deretter med litt og litt grønnsakskraft. La den koke helt inn mellom hver gang. Når du begynner å nærme det slutten av kraften, har du i ertene, og lar dem koke med risottoen.
  • Forsett med kraft til du er fornøyd med konsistensen på risen - den skal få en al dente-konsistens, og ikke blir grøtete. Rør inn tomatene til slutt.
  • Dryss over finhakket basilikum, og servér risottoen med en gang.
Keyword risotto