Tre uker uten å handle mat gjennomført! Kjøkkenhage! Snart Gladmat!
Nå for tiden er det mye å glede seg over for meg i matveien. Sommeren er sånn en kjekk tid! Jeg har akkurat vært i hagen og tatt inn en haug med jordbær og reddiker, og det ser ut som det aldri tar slutt. Og om ikke så lenge? Da kan jeg starte å høste årets nypoteter.
Ukens meny gjenspeiler litt det som gror rundt oss for tiden, men mest av alt er det ni oppskrifter her som jeg er skikkelig fornøyd med. Litt til å grille, litt til å varme seg på for dem som trenger det, og litt råvarer i sesong.
Håper du finner noe som frister!
Mandag: fransk løksuppe
Nydelig løksuppe gratinert med brød og ost er aldri feil! Hemmeligheten bak den gode smaken er å la løken steke til den blir skikkelig gyllen.
Klikk her for oppskrift
Tirsdag: kremet pasta med soltørka tomat
En aldri så liten umamibombe av en pastarett – takket være ingrediensene næringsgjær, miso og soltørka tomat.
Klikk her for oppskrift
Onsdag: couscoussalat med grillet squash og tahinisaus
Passer det ikke å grille, kan du fint steke squashen i stekepannen også.
Klikk her for oppskrift
Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter
Knallgod søtpotet fylt med avokado, kikerter, granateple og koriander.
Klikk her for oppskrift
Lørdag: ovnsbakte vårruller
Det tar litt tid å lage sine egne vårruller, men det er virkelig verdt innsatsen! Disse er fylt med bl.a. edamamebønner, og smaker skikkelig bra.
Klikk her for oppskrift
Søndag: crispy jackfruit-pancakes
Knallgode søte, salte og sprø biter av jackfruit serveres i pannekaker med hoisinsaus, agurk, vårløk og sesamfrø.
Klikk her for oppskrift
Ukens dessert: grillet fersken
Nydelig grilldessert som smaker ekstra godt med vaniljeis og/eller pisket krem.
Klikk her for oppskrift
Ukens bakst: eltefrie havrerundstykker
Du rører sammen deigen superkjapt på kvelden, og neste morgen krever det ikke store forberedelser for å få nybakte rundstykker på bordet.
Klikk her for oppskrift
Flere ukemenyer
-
Gresskar, søtpotet, sopp, pastinakk og poteter – det er noen av hovedingrediensene i denne høstmenyen. Her bruker vi nemlig masse av det gode årstiden har å by på – og lager noen skikkelig varmende retter av det.
-
Uke 42 står for døren, og med skikkelig høsttemperatur på gang, måtte jeg jo sette sammen en ukemeny med retter som først og fremst varmer godt.
-
Trenger du matinspirasjon til uken som kommer?