Linda sine eltefrie havrerundstykker

Linda sine eltefrie havrerundstykker

Dette er rett og slett noen steingode rundstykker, som krever veldig lite arbeid. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, og hun la den ut ganske tidlig under koronatiden. I løpet av halvannet år med hjemmekontor laget jeg dem skikkelig mange ganger, og fortsatt finner jeg oppskriften fram til helgefrokosten rett som det er.

Eltefri bakst er virkelig genialt. Du rører sammen deigen superkjapt på kvelden, og neste morgen krever det ikke store forberedelser for å få nybakte rundstykker (eller brød) på bordet. Jeg pleier ikke en gang bruke mye tid på å forme rundstykkene – bruker en spiseskje til å grave ut deig fra bollen, legger den på stekebrettet, og det er det.

I originaloppskriften bruker Linda speltmel, jeg har byttet dette ut med vanlig hvetemel.

Som pålegg er jeg alvorlig svak for vegansk margarin, gjerne i kombinasjon med syltetøy. Nøttesmør er også digg på disse, de kan også fint toppes med bær eller bananskiver.

linda stuhaug sine eltefrie rundstykker

Eltefrie havrerundstykker

Du rører sammen deigen superkjapt på kvelden, og neste morgen krever det ikke store forberedelser for å få nybakte rundstykker på bordet.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving (minst) 13 hours
Course bakst
Servings 9 rundstykker

Ingredients
  

  • 200 g hvetemel i originaloppskriften brukes speltmel
  • 200 g havremel
  • 100 g havregryn
  • 3 ss chiafrø
  • 3 ss sesamfrø eller andre frø/kjerner
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker eller annen søtning
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann

Instructions
 

  • Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell så i vann, og bruk en sleiv eller spiseskje til å røre deigen raskt sammen. Dekk bollen til, og hev i 12-18 timer.
  • Kle et stekebrett med bakepapir. Form ni emner av deigen (jeg pleier å grave ut deig med en spiseskje, uten å forme den noe ekstra med hendene) og fordel ut over stekebrettet.
  • Dekk til, og la rundstykkene etterheve i 30-45 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Når rundstykkene er ferdig etterhevet setter du dem inn i den varme ovnen, og steker i 18-20 minutter. Avkjøl på rist.
Keyword eltefritt, rundstykker

Flere oppskrifter

  • Linda sine eltefrie havrerundstykker

    Linda sine eltefrie havrerundstykker

    Dette er rett og slett noen steingode rundstykker, som krever veldig lite arbeid. Oppskriften er fra Linda Stuhaug, og hun la den ut ganske tidlig under koronatiden. I løpet av halvannet år med hjemmekontor laget jeg dem skikkelig mange ganger, og fortsatt finner jeg oppskriften…

  • Superenkle, eltefrie rundstykker

    Superenkle, eltefrie rundstykker

    Nydelige frokostrundstykker på dager du har litt bedre tid – og som tilbehør til blant annet suppe, salat og quiche. 

  • Kjøleskapsrundstykker

    Kjøleskapsrundstykker

    Eltefrie rundstykker er et fast innslag hos meg nesten hver eneste helg. Rører sammen deig med kaldt vann og bitte litt tørrgjær på kvelden, lar den heve på kjøkkenbenken over natten, og steker rundstykker om morgenen. Rundstykkene blir sprø i kantene, og luftige inni. Litt…



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating