Eltefrie havrerundstykker
Du rører sammen deigen superkjapt på kvelden, og neste morgen krever det ikke store forberedelser for å få nybakte rundstykker på bordet.
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Heving (minst) 13 hours hrs
- 200 g hvetemel i originaloppskriften brukes speltmel
- 200 g havremel
- 100 g havregryn
- 3 ss chiafrø
- 3 ss sesamfrø eller andre frø/kjerner
- 1 ts salt
- 1 ts sukker eller annen søtning
- 0,5 ts tørrgjær
- 5 dl kaldt vann
Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell så i vann, og bruk en sleiv eller spiseskje til å røre deigen raskt sammen. Dekk bollen til, og hev i 12-18 timer.
Kle et stekebrett med bakepapir. Form ni emner av deigen (jeg pleier å grave ut deig med en spiseskje, uten å forme den noe ekstra med hendene) og fordel ut over stekebrettet.
Dekk til, og la rundstykkene etterheve i 30-45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Når rundstykkene er ferdig etterhevet setter du dem inn i den varme ovnen, og steker i 18-20 minutter. Avkjøl på rist.
Keyword eltefritt, rundstykker