Go Back
linda stuhaug sine eltefrie rundstykker

Eltefrie havrerundstykker

Du rører sammen deigen superkjapt på kvelden, og neste morgen krever det ikke store forberedelser for å få nybakte rundstykker på bordet.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Heving (minst) 13 hours
Course bakst
Servings 9 rundstykker

Ingredients
  

  • 200 g hvetemel i originaloppskriften brukes speltmel
  • 200 g havremel
  • 100 g havregryn
  • 3 ss chiafrø
  • 3 ss sesamfrø eller andre frø/kjerner
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker eller annen søtning
  • 0,5 ts tørrgjær
  • 5 dl kaldt vann

Instructions
 

  • Rør sammen alle de tørre ingrediensene i en stor bolle. Hell så i vann, og bruk en sleiv eller spiseskje til å røre deigen raskt sammen. Dekk bollen til, og hev i 12-18 timer.
  • Kle et stekebrett med bakepapir. Form ni emner av deigen (jeg pleier å grave ut deig med en spiseskje, uten å forme den noe ekstra med hendene) og fordel ut over stekebrettet.
  • Dekk til, og la rundstykkene etterheve i 30-45 minutter.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Når rundstykkene er ferdig etterhevet setter du dem inn i den varme ovnen, og steker i 18-20 minutter. Avkjøl på rist.
Keyword eltefritt, rundstykker