Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing.

Hvor kjekt er det vel ikke med norske grønnsaker i sesong?

Jeg holder for tiden på med shoppestopp på mat; litt for å spise opp det jeg har hjemme, og litt for å virkelig få brukt alt det gode som vokser i hagen.

Men… I hagen min er det ikke helt klart ennå, samtidig blir kjøleskapet tommere og tommere. Da er det jammen godt å få besøk av ei venninne som ikke får spist opp alt hun får på andelsgården hun er med på!

For noen dager siden fikk jeg en skikkelig overraskelses-pose på døra, med masse godt grønt. Salat i mange varianter, en bunt reddiker, en knutekål, litt rosmarin og oregano, og ikke minst: spiselige blomster.

Sammen med litt kikerter for protein resulterte det i denne herlige salaten. Du kan fint lage den med andre rotvekster, bare juster steketiden om det trengs.

Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

Mettende salat med en nydelig cashewdressing. Mengdene er beregnet til hovedrett. Har du denne som forrett eller tilbehør, holder den til ca. dobbelt så mange.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett, salat
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kikerter enten fra boks, ev. 1 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk
  • olje til steking
  • 1 knutekål
  • 8 reddiker
  • 1 ts salt
  • 2 ts provencekrydder eller en kombinasjon av oregano, basilikum, rosmarin, timian og/eller merian
  • blandet salat
  • spiselige blomster kan sløyfes

Urtedressing

  • 65 g cashewnøtter usalta, urista
  • 2 stilker rosmarin eller mer
  • 1 stilk oregano eller mer
  • 1 lite hvitløksfedd
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss næringsgjær kan sløyfes
  • ca. 1 dl vann kanskje mindre

Instructions
 

  • Før du starter på resten, kan du godt legge cashewnøttene til dressingen i bløt i litt vann.
  • Bruker du hermetiske kikerter, holder det å sile av laken, skylle dem i kaldt vann, og tørke av dem før bruk. Bruker du tørka, må de bløtlegges i minst åtte timer, og deretter kokes møre.
  • Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. FInn fram en stor ildfast form, og smør bunnen inn med litt olje.
  • Skjær alle de harde stilkene og stilkefestene av knutekålen. Skjær resten i båter (tenk båtpoteter i størrelse og fasong). Skjær reddikene i to, fjern bladene.
  • Fordel knutekål og reddik ut over ca. 2/3 av den ildfaste formen. Ha kikerter i resten av den. Krydre alt med salt, samt knutekål og reddik med provencekrydder.
  • Sett i ovnen og bak i 20-25 minutter.
  • Vask, riv og tørk salat og lag dressing (oppskrift under).
  • Når alt er klart, anretter du salat nederst på en tallerken, før du har på grønnsaker og kikerter. Hell på dressing og topp med spiselige blomster.

Urtedressing

  • Hell vannet av cashewnøttene, og ha dem over i en foodprocessor eller blender.
  • Dra bladene av rosmari- og oreganostilkene, og ha dem i (bladene altså). Tilsett også hvitløk, sitronsaft, salt og nærngsgjær.
  • Kjør til du har en jevn dressing og alle nøttene er knust. Spe med litt og litt vann for ønsket konsistens.

Flere oppskrifter

  • Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Salat med ovnsbakt knutekål og reddik

    Nydelig, mettende salat med kjøkkenhagegrønnsaker og urtebasert cashewdressing. Hvor kjekt er det vel ikke med norske grønnsaker i sesong? Jeg holder for tiden på med shoppestopp på mat; litt for å spise opp det jeg har hjemme, og litt for å virkelig få brukt alt…

  • Grønnkålsalat med småtomater fra Sykt billig

    Grønnkålsalat med småtomater fra Sykt billig

    Dette er en lettvint, smaksrik og rimelig salat. Har du grønnkål og tomater i hagen blir den ekstra billig.

  • Pastasalat med paprikasaus

    Pastasalat med paprikasaus

    En nydelig kremet pastasalat helt uten egg og meieriprodukter.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating